Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Otca dvoch detí obvinili z predaja drog: Išlo o pervitín
Zdielať na

Otca dvoch detí obvinili z predaja drog: Išlo o pervitín

LUČENEC/RIMAVSKÁ SOBOTA / Rimavskosobotským kriminalistom sa podarilo zadržať ďalšieho muža so zakázanou drogou. Podľa polície pervitín užíval aj predával. Teraz ho stíhajú väzobne.

Dvaja muži z obce Uzovská Panica na osobnom aute smerovali od Lučenca do Rimavskej Soboty. Pri motoreste Cieľ im cestu skrížili kukláči. Nešlo o náhodnú kontrolu a vyzerá to tak, že ich museli sledovať už dlhšie. Jeden z nich dobrovoľne vydal podozrivú látku, policajti ale následne prehľadali aj auto. Pomáhal im aj pes. Všetko trvalo necelú hodinu, mužov nakoniec predviedli na výsluch a látku poslali na expertízu.

"Podľa predbežného vyjadrenia kriminalistického a expertízneho ústavu ide o pervitín, a zo zaisteného množstva by bolo možné pripraviť minimálne 42 bežných dávok drogy," objasňuje hovorkyňa KR PZ B. Bystrica Mária Faltániová. Jedného z mužov vypočuli ako svedka a následne prepustili. Druhého, 29-ročného muža, obvinili zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok. "Po vykonaní procesných úkonov vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného do väzby," dodáva Mária Faltániová.

​Otec dvoch detí podľa polície opakovane kupoval drogy, ktoré mal nielen užívať, ale aj predávať. Prokurátor aj sudca sa s názorom vyšetrovateľa stotožnili. Po výsluchu na súde teda obvineného eskortovali do ústavu pre výkon väzby. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy