Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tragický požiar rodinného domu: Hasiči našli v horiacej spálni mŕtveho muža. Zrejme zaspal s cigaretou
Zdielať na

Tragický požiar rodinného domu: Hasiči našli v horiacej spálni mŕtveho muža. Zrejme zaspal s cigaretou

BANSKÁ BYSTRICA / Šesťdesiaťdvaročný muž neprežil požiar rodinného domu v Banskej Bystrici. Hasiči ho našli bez známok života v horiacej spálni. Oheň v noci prebudil jeho príbuzných, ktorí zavolali pomoc a zo zadymeného domu utiekli na dvor.

Zobudili sa na štipľavý dym. Rodina, ktorá býva na poschodí domu zažila nadránom nepríjemný budíček. Pred plameňmi utekali na dvor.

"Hore cítili dym, a že si mysleli, že im z peci dymí, išli dole a už sa tam nedostali," opísala udalosť suseda. Horelo na prízemí, v spálni, ktorú používal majiteľ domu. Do jeho izby sa, žiaľ, už príbuzným nepodarilo dostať. S požiarom si sami poradiť nevedeli. Hrozilo, že sa oheň rozšíri a zachváti celý dom. V Šalkovej preto pomáhali hasiči s technikou. "Príslušníci zistili, že sa jedná o požiar domu. V jednej miestnosti osoba, ktorú príslušníci vyniesli mimo horiaci objekt," uviedol Peter Havrla z Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici. Šesťdesiaťdvaročného muža našli ležať na posteli. Práve v tých miestach mal požiar aj vzniknúť. Okolnosti požiaru ešte známe nie sú. Polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie. Muž bol podľa susedov tuhým fajčiarom. Práve o cigarete sa hovorí ako o možnej príčine vzniku celého požiaru. "K požiaru došlo z doposiaľ nezistených príčin. V prípade bola nariadená súdna pitva," informovala hovorkyňa krajského riaditeľstva policajného zboru Mária Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy