Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Explózia v Bratislave si vyžiadala ľudský život. Záhadou je ako k tragédii prišlo
Zdielať na

Explózia v Bratislave si vyžiadala ľudský život. Záhadou je ako k tragédii prišlo

BRATISLAVA / Tragický požiar v Bratislave. V mestskej časti Ružinov nadránom horelo v jednom z bytov. Jedna žena prišla o život. Z miesta sa ozval aj výbuch. Nočná explózia poškodila panelák. O ďalšom postupe rozhodne statik.

Dym a explózia nadránom zobudili obyvateľov Ružovej doliny v Bratislave. Plamene zachvátili byt na siedmom poschodí. Nešťastie si vyžiadalo aj jednu obeť. Hasiči v byte objavili telo 59-ročnej ženy. "Veľká pravdepodobnosť je, že je to majiteľka toho bytu," povedal veliteľ zásahu Nikolaj Gečovský. 

"Dnes v skorých ranných hodinách sme na linke 158 prijali oznámenie o požiari bytu na ulici Ružová dolina. V rámci vykonaných úkonov bolo nájdené telo bez známok života," uviedla hovorkyňa KR PZ Bratislava Veronika Martiniaková. 

​V byte začalo pravdepodobne najskôr horieť. To si nikto nevšimol. Obyvatelia susedných bytov totiž neboli doma a tak žene nemal kto pomôcť. Potom ako sa plamene rozšírili došlo k explózii. To už začuli aj obyvatelia vedľajších bytoviek, ktorí privolali pomoc. Byt v ktorom horelo pritom nie je napojený na plyn. "Boli tam vraj dva výbuchy tesne za sebou, ale uvidíme, čo sa z toho potvrdí," povedal veliteľ zásahu Nikolaj Gečevský. 

Čo bol príčinou výbuchu je zatiaľ v štádiu vyšetrovania. Na mieste boli ešte aj počas dňa hasiči a policajti. Obyvatelia bytovky museli skoro ráno opustiť svoje domovy. Nikto z nich nežiadal o náhradné bývanie. Explózia ale podľa hasičov narušila steny bytovky. Definitívne slovo bude mať až statik.

"My ako Miestny úrad sme v dopoludňajších hodinách zabezpečili statika, ktorý mal urobiť prvotnú obhliadku, tam sa zdá, že by nemalo byť niečo až narušené. Podľa informácii, ktoré máme nehrozí pád tej bytovky," povedal starosta mestskej časti Ružinov Martin Chren. Ďalšie posudky musí urobiť ešte znalec. Do bytov na nižších poschodiach sa ľudia budú môcť vrátiť. Pre poškodené stupačky, však život v nich bude najbližšie dni obmedzený, teda bez vody, tepla, či elektriny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy