Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Luník IX zachvátili plamene. Jeden požiar vypukol v noci, druhý ráno
Zdielať na

Luník IX zachvátili plamene. Jeden požiar vypukol v noci, druhý ráno

KOŠICE / Plamene šľahali zo strechy budovy na Luniku IX do niekoľkých metrov. V byte sa v tom čase nachádzalo 6 osôb z toho 5 detí. Na požiar upozornilo svoju matku len 6 ročné dievčatko. Akonáhle zbadali plamene ihneď utekali von. V budove malo bývať asi 200 ľudí.

Horieť na Košickom sídlisku Luník IX začalo krátko pred 1 hodinou nad ránom. Okamžite zasahovali všetky záchranné zložky.  "Zobudili sme sa na to, že bol krik a že ľudia spanikárili a utekali sme všetci preč," povedala miestna obyvateľka.

Plamene sa rozšírili najskôr v jednom z bytov, neskôr na celé 3.poschodie a až na strechu. V byte sa podľa informacii TV JOJ nachádzala jedna žena s 5 deťmi. Zadymená bola však celá bytovka a preto muselo približne 200 ľudí, ktorí sa v bytovke nachádzali, utiecť von.

 Obyvatelia bytovky utekali von z horiacej budovy len v pyžame a s deťmi na rukách. "Sme spali, ale klopali nám policajti na dvere. Sme boli v šoku tak sme utiekli vonku všetci s deťmi. Potrebujem pre malého mlieko lebo to ešte maličké je a potrebujem sa dostať hore lebo kvoli mlieku a sunaru," uviedli miestni.


Hasiči sa na stanicu vrátili až po takmer 6 hodinách. Obyvatelia sa však do bytov vrátiť nemohli. "Zasahovalo 19 príslušníkov s deviatimi kusmi techniky. Predbežná škoda bola vyčíslená na 50-tisíc eur," informovala hovorkyňa hasičov Jana Matis Libová.

 Hasiči sa na Luník IX museli vrátiť aj ráno keďže začalo opäť horieť.  Plamene sa opäť rozšírili kvôli uloženému materiálu pod strechou, ktorý opäť vzbĺkol. "Jednotka likvidovala lokálne ohnisko požiaru po nočnom zásahu," skonštatoval veliteľ zásahu Milan Vereščák.

Po požiari skončilo zničených, vydymených ale aj zatopených celkovo 8 bytov. Podľa našich informácii bola predbežná príčina požiaru manipulácia s otvoreným ohňom, teda so sviečkou, ktorá bola položená na okne. "Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Košice Sídlisko KVP v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia," uzavrela policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy