Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Obrovský rozruch na Trnavskom súde: Pred sudcu sa mal postaviť drogový recidivista, no ten policajtom ušiel z budovy súdu cez okno
Zdielať na

Obrovský rozruch na Trnavskom súde: Pred sudcu sa mal postaviť drogový recidivista, no ten policajtom ušiel z budovy súdu cez okno

TRNAVA / Obrovský rozruch na Trnavskom súde. Pred sudcu sa mal postaviť drogový recidivista, no ten policajtom ušiel z budovy súdu cez okno. Namiesto väzby si tak niekoľko hodín užíval slobodu.

Trnavskí PMJ-čkári počas víkendu priviezli na okresný súd recidivistu obvineného z drogovej trestnej činnosti. Chytili ho so 600 dávkami pervitínu. Súd mal rozhodnúť, či bude stíhaný na slobode alebo za mrežami. Pred tým ako mal ísť pred sudcu vypovedať čakal spútaný v sprievode hliadky na chodbe. Policajtov poprosil či môže ísť na toaletu. Tí mu to povolili no miestnosť, kde sa záchody nachádzajú poriadne neskontrolovali.

Väčšina okien na okresnom súde v Trnave je zamrežovaných, no na niektorých toaletách mreže chýbajú.

Obvinený šiel vykonať potrebu na dámske záchody. V miestnosti je okrem nich aj jedno veľké okno, no bez mreží. Keďže sa muž zo záchodu dlhšie nevracal PMJ-čkári ho išli skontrolovať. Keď otvorili dvere, uvideli len okno dokorán a recidivista bol fuč.

"Vzhľadom na okolnosti prípadu a stále prebiehajúce konanie ako aj okolnosti prešetrovania samotného úteku súd sa k tomu v tomto čase nebude vyjadrovať," uviedla hovorkyňa krajského súdu v Trnave Jana Kondákorová.

Napriek tomu, že bol spútaný si okno bez problémov otvoril. Vyliezol na parapetnú dosku a z prvého poschodia asi z 2.5 metrovej výšky vyskočil. Díler pervitínu sa dal na útek a podľa všetkého si to rýchlo namieril na stanicu, ktorá je od súdu viac ako kilometrov. Po chlapovi sa ihneď spustilo rozsiahle policajné pátranie.



Muža, ktorý utiekol policajtom chytili o niekoľko hodín neskôr. Konkrétne v Pezinku, ktorý je od Trnavy vzdialený asi 30 kilometrov. Do mesta sa pravdepodobne dostal vlakom.

"Bola nariadená kontrola, ja si počkám na výsledky tej kontroly či došlo k nejakému zanedbaniu služobných povinností. Nie je to samozrejme šťastné," skonštatoval šéf rezortu vnútra Roman Mikulec.

Po všetkých patáliach sa nakoniec recidicvista pred sudcu postavil. Ten bol nekompromisný a poslal ho do výkonu väzby rovno do Leopoldova. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy