Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Návštevníkov obchodného centra vyľakal podozrivý kufrík. Pyrotechnik ho pre istotu odpálil
Zdielať na

Návštevníkov obchodného centra vyľakal podozrivý kufrík. Pyrotechnik ho pre istotu odpálil

TRENČÍN / Uzavretá časť mesta, evakuované obchodné centrum a niekoľko hodín trvajúce policajné manévre. Takto to v utorok, 4. októbra, večer vyzeralo v uliciach Trenčína. Rozruch spôsobil záhadný čierny kufrík, ktorý niekto nechal položený pred vstupom do nákupného strediska. Polícia situáciu nepodcenila a pre obavy z hroziaceho výbuchu na mieste do neskorej noci zasahovali pyrotechnici.

Bolo asi sedem hodín večer, keď sa na schodisku pred hlavným vstupom do zábavno-obchodného centra v Trenčíne objavil čierny kožený kufrík. Ten u ľudí okamžite vzbudil podozrenie a nikto sa neodvážil k nemu priblížiť. Báli sa, že vo vnútri je bomba.

"Dosial nestotožnený páchateľ mal uložiť na schodoch pri vchode do nákupného centra vedľa odpadkového koša čierny kožený kufrík," informuje hovorkyňa KR PZ Trenčín Katarína Kuzmová. 

Polícia ihneď po oznámení evakuovala ľudí z obchodného centra

Následne uzavrela všetky prístupové cesty. Na mieste zasahovali pyrotechnici z Trenčína i Bratislavy. Za prísnych bezpečnostných opatrení začali s podozrivým kufríkom manipulovať. Otvoriť ho nebolo možné, pretože mal zámok na neznámy trojmiestny kód. Až o druhej nadranom ho napokon presunuli na parkovisko, kde ho zneškodnili riadeným odpalom.

"Podozrivý kufrík bol zneškodnený riadeným výbuchom policajným pyrotechnikom, po zneškodnení bolo zistené, že kufrík bol prázdny," informuje Kuzmová. 

Polícia na mieste zadržala aj podozrivého muža, ktorý sa mal s čiernym kufríkom pohybovať po nákupnom centre a hovoriť, že to tu cele padne. "On je neškodný, lenže fetuje lepidlo, je úplne mimo," hovorí predavačka v obchodnom centre. 

V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody od štyroch do desiatich rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy