Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Trnavskí fanúšikovia zaútočili na posádku auta: Ich cieľom boli futbalové šály
Zdielať na

Trnavskí fanúšikovia zaútočili na posádku auta: Ich cieľom boli futbalové šály

DUNAJSKÁ STREDA / Incident pred zápasom fortuna ligy medzi mužstvami DAC a Trnava sa udial neďaleko policajnej stanice v Dunajskej Strede. Útočníkom išlo o trofej v podobe šálu konkurenčného futbalového klubu. Šestica mužov v kuklách vyskočila z transportéra po tom, ako zastavili osobné auto manželov, v ktorom sa viezol aj ich rodinný priateľ.

"Trojicu domácich fanúšikov prepadla skupina trnavských fanúšikov tým, že zablokoval ich vozidlo so svojim vozidlom, prinútili ich zastaviť. Dvaja z podozrivých osôb potom lúpežne prepadli dvoch poškodených s tým, že po použití fyzického násilia im odcudzili klubové suveníry a ďalší štyria páchatelia pri tom pomáhali aktívne" vysvetľuje situáciu riaditeľ OR PZ Dunajská Streda Peter Both. Najstarší útočníci mali 20 rokov, najmladší len 16.

Najprv začali búchať po kapote auta, potom 51-ročnému vodičovi a jeho 61-ročnému spolujazdcovi doslova vytrhli šály s nápisom DAC. Keď sa spolujazdec bránil, jeden z mladíkov ho dokonca fyzicky napadol. "Za posledné roky sme zaznamenali viacero takýchto incidentov v súvislosti so zápasom DAC a Trnava, dokonca máme spred niekoľkých rokov doteraz neobjasnenú lúpež s podobným scenárom," dodáva Peter Both. 

​Ukradnuté trofeje mali byť vstupenkou do subskupiny ultraprívržencov trnavského klubu. Okradnutí fanúšikovia zalarmovali políciu. "Vyšetrovateľ okresného riaditeľstva vzniesol obvinenie dvom 19-ročným mladíkom z okresu Trnava a Piešťany, za zločin lúpeže, za ktorý v prípade uznania viny hrozí trest odňatia slobody od 3 do 8 rokov. Ďalším štyrom vzniesol obvinenie za prečin krádeže," objasňuje Peter Both. Po zadržaní v radoch obvinených padali aj slzy. Otázne je, či smútili za trofejou, alebo bola ich ľútosť úprimná.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy