Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Zachránený hasič z aquaparku: Bez pomoci by život nebol krásny
Zdielať na

Zachránený hasič z aquaparku: Bez pomoci by život nebol krásny

POPRAD / Bývalý hasič Peter Zlatnický sa po vyše mesiaci vrátil do plnohodnotného života. V polovici augusta dostal v popradskom aquaparku masívny infarkt a skolaboval. O jeho život na mieste bojovali niekoľko minút. Vďaka obetavosti viacerých ľudí môže žiť ďalej.

"Lekári pracujú nielen rukou a hlavou, ale aj srdcom. To je naozajstná láska," povedal zachránený hasič Peter. Bývalý hasič hovorí o doktoroch a sestričkách zo srdcovocievneho oddelenia. Má za sebou tri vážne operácie a je nesmierne šťastný za to, že môže plnohodnotne žiť. "Jedna doktorka mi povedala že to je zázrak, že nemám postihnutý mozog," povedal pán Peter. 

15. august Peter považuje za deň, kedy sa druhýkrát narodil. Z toho čo sa stalo si nepamätá nič, iba moment kedy pocítil slabosť a odpadol. "Precitol som až v nemocnici keď sa ma záchranárka pýtala, čo je so mnou," uviedol Peter. 

Postupne sa Peter dozvedel, že len vďaka plavčíkom a učiteľke Lucke, ktorá má záchranárske vzdelanie, dostal druhú šancu žiť. "Bola to súhra duchaprítomných ľudí, ktorí chceli pomôcť a chceli, aby prežil," uviedla učiteľka Lucia. "Ospravedlňujem sa za ten veľký stres, ktorý som všetkým spôsobil," povedal s úsmevom Peter. 

Aj vďaka profesionalite záchranárov, ktorí zasahovali sa Peter môže tešiť zo života. Na hasičskej stanici strávil viac ako 30 rokov. Peter nie raz riskoval svoj život  a pomohol iným, bolo to jeho poslanie. "Možno aj vďaka tomu som prežil, že som to dostal ako dar za tie pomoci iným," povedal Peter. 

Peter teraz hovorí, že spomalil a váži si každú minútu dňa. Chce aj naďalej ľuďom pomáhať, pretože vie, aký je život krehký. "Pomoc sa neskladá z veľkých vecí. Pomoc sa skladá z tých najmenších čriepkov, ktoré keď poskladáte vznikne vám srdce, a čo je srdce? Láska. Keby sme to robili všetci takto, tak život by bol krásny," skonštatoval Peter. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy