Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tehotnej žene sa do nohy a ruky zahryzol belgický ovčiak. Chránila pred ním malú dcéru
Zdielať na

Tehotnej žene sa do nohy a ruky zahryzol belgický ovčiak. Chránila pred ním malú dcéru

PRIEVIDZA / Belgický ovčiak pohrýzol tehotnej žene z Prievidze ruku a nohu. Zviera ju napadlo počas prechádzky. Pred útokom chránila svoju štvorročnú dcéru. Zúrivého psa od nej odtrhol okoloidúci muž.

"Hrýzol mi nohu, potom mi zahryzol do ruky a nechcel pustiť. Potom prišiel muž nejaký a odtiahol ho," povedala napadnutá žena. Takto si spomína na útok belgického ovčiaka počas prechádzky so svojou dcérou. Na tehotnú ženu a jej dcérku zaútočil pes v týchto miestach, na začiatku prievidzského lesoparku. 

"Sedeli tam ľudia, zrazu vybehol pes a chcel zaútočiť na dcéru. ja som ju posunula dozadu a napadol mňa," uviedla napadnutá žena. Pes jej dohrýzol ruku a nohu. Zakrvavenú ženu, ktorá je v piatom mesiac tehotenstva previezli do nemocnie. Na útok sa pozerala jej štvorročná dcérka. "Ja neviem čo by bolo, keby ju dohrýzol," povedala žena. 

Napadnutú ženu hnevá najmä to, že jej nikto doteraz nepovedal, či bol pes očkovaný proti besnote. "Policajti zaznamenali útok psa bez košíka na človeka. V tomto prípade bude vec po zadokumentovaní posunutá správnemu útvaru a to mestskému úradu," povedala vedúca oddelenia komunikácie KR PZ Trenčín Danka Adámiková. 

Mesto Prievidza podľa jeho hovorcu čaká na podklady od polície a okamžite začne konať. "Mesto nemôže odobrať psa majiteľovi. To môže rozhodnúť veterinár, alebo súd," povedal hovorca Mestského úradu v Prievidzi Michal Ďureje. "Mám z toho traumu," dodala napadnutá žena. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy