Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Za pokus o vraždu otca dostal muž osem ročný trest. Po hádke ho bodal do brucha a hrudníka
Zdielať na

Za pokus o vraždu otca dostal muž osem ročný trest. Po hádke ho bodal do brucha a hrudníka

KOŠICE / 25-ročný Frederik ešte v októbri minulého roka nožom zaútočil na vlastného otca. Súd ho vo štvrtok, 30. septembra, poslal za mreže pre pokus o vraždu.

K incidentu došlo ešte v októbri minulého roku

Rodinný dom v Nižnej Kamenici zachvátil šok po tom, čo syn niekoľkokrát bodol otca do oblasti brucha a hrudníka. Nebyť rýchlej reakcie privolanej záchrannej služby, ktorá raneného odviezla na urgentný príjem, situácia sa mohla skončiť tragicky. "Pacienta k nám priniesli s viacerými bodnými ranami a preto musel byť operovaný," prehlásila hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura, Ivana Vaněková.

Frederik sa k činu okamžite priznal a svoje konanie vysvetlil

Dôvodom bolo dlhoročné týranie matky práve zo strany otca, pričom aj v osudný večer malo dôjsť k verbálnym atakom. Frederik sa jej zastal, čo viedlo otca k napadnutiu svojho syna, ktorý chytil nôž a viackrát útočníka bodol.

Skutok bol klasifikovaný ako pokus o vraždu a v kombinácii s núdzovým stavom a faktom, že bol vykonaný na chránenej osobe, hrozilo Frederikovi doživotie.

Vzhľadom na okolnosti prípadu však sudca znížil trest až na dolnú hranicu

Obvinený si tak odpyká 8-ročný trest vo väznici so stredným stupňom stráženia. Rozhodol o tom odvolací, teda krajský súd, keďže prvotné rozhodnutie, bolo neprávoplatné. Frederik a jeho advokát tento verdikt považujú za férový. "My sme toho názoru, že rozhodnutie prvostupňového súdu, ako aj krajského súdu sú zákonné a rešpektujeme ich. Klientovi bol uložený trest odňatia slobody v trvaní 8 rokov nepodmienečne," vyjadril sa obhajca obvineného, Lukáš Michaľov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy