Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dodávka zašla do protismeru, zrážku s kamiónom jej vodič neprežil
Zdielať na

Dodávka zašla do protismeru, zrážku s kamiónom jej vodič neprežil

GEMERSKÁ PANICA / V pondelkových večerných hodinách došlo na úseku medzi Čoltovom a Tornaľou k tragickej nehode. Zrážku kamióna a dodávky neprežil 37-ročný Poliak.

K incidentu došlo okolo 20:30 neďaleko Gemerskej Panice. Na dlhej rovinke zašla dodávka do protismeru a stretla sa s kamiónom, pričom jej vodič pri následnej zrážke vyletel z vozidla. Išlo o 37-ročného muža z Poľska, ktorý v aute prevážal tovar. Kamionista si oproti idúce vozidlo všimol až na poslednú chvíľu a s vyše 10-tonovým nákladom sa zrážke nemal šancu vyhnúť. 

Vodič dodávky bol na mieste mŕtvy, zatiaľ čo muž v kamióne utrpel iba ľahšie zranenia. Nákladné vozidlo však skončilo neďaleko železničnej trate, výrazne obmedzujúc vlakovú dopravu v danom úseku, pričom sa ho hasičom podarilo odstrániť až po niekoľkých hodinách. Polícia momentálne skúma, prečo sa auto ocitlo v protismere, najpravdepodobnejšou možnosťou je mikrospánok. "Presná príčina dopravnej nehody, miera zavinenia jej účastníkov a bližšie sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy," prehlásila Jana Mésarová, hovorkyňa krajského riaditeľstva policajného zboru Banská Bystrica.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy