Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO: Hrozivý požiar v Trebišove. Horí hala plná odpadu
Zdielať na

VIDEO: Hrozivý požiar v Trebišove. Horí hala plná odpadu

TREBIŠOV / V Trebišove dnes plamene pohltili dlhú 100 metrovú halu. K mimoriadnemu zásahu vyrazili hasičské zložky profesionálov a dobrovoľníkov takmer z celého košického kraja. Požiarnici museli zabezpečiť kyvadlovú dopravu vody, pretože hydrant mal poruchu.

Hasiči obkolesili celú halu a požiar likvidovali zo všetkých dostupných strán. Zároveň museli byť v okolí prijaté mimoriadne bezpečnostné opatrenia. "V tejto hale bol uskladnený druhotriedny odpad, ktorý sa používa ako palivo," povedal zisťovateľ príčiny požiarov HaZZ Michalovce Marián Kováč. 

"V blízkosti boli propán butánové fľaše, ktoré sme museli presunúť," uviedol  veliteľ zásahu Róbert Roman. Plamene postupne zničili strešnú konštrukciu a jej stredná časť sa zrútila. Na popol sa premenil aj všetok tovar, ktorý sa v hale nachádzal. 

"Výška škody je cca 800-tisíc eur," povedal Roman. Hasiči v tejto hale zasahovali už pred niekoľkými dňami. Celý objekt je v prenájme a podľa jeho majiteľa by mal byť poistený. "Tento objekt len prenajímame a celú zodpovednosť znáša nájomca," uviedol zástupca vlastníka haly Milan Mečiar. Presná príčina zatiaľ nie je známa. "K požiaru boli prizvaní aj špecialisti," dodal Kováč. 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy