Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Nezvestný osemnásťročný Mário je mŕtvy. Otec ho našiel zachyteného o haluze pri priehrade
Zdielať na

Nezvestný osemnásťročný Mário je mŕtvy. Otec ho našiel zachyteného o haluze pri priehrade

SELICKÁ PRIEHRADA/ŠAĽA / Na šiesty deň objavili vo Váhu pri Selickej priehrade telo 18-ročného mladého muža, ktorého posledná stopa viedla v pondelok k tejto rieke, neďaleko železničného mosta v Šali. Bez známok života ho našiel otec, ktorý spolu s ďalšími profesionálmi, ale aj dobrovoľníkmi či spolužiakmi, chlapca hľadal neúnavne celé dni.

Pátranie po 18-ročnom chlapcovi, ktorý bol nezvestný od pondelňajšieho večera skončilo v sobotu ráno, pri selickej vodnej nádrži. Plecniak s osobnými vecami, ale aj lieky 18-ročného Mariána našli v pondelok popoludní pri Váhu v Šali.

Začala rozsiahla pátracia akcia. Zúfalej rodine pomáhali dobrovoľníci, spolužiaci mladého muža, polícia, hasiči, ale aj špeciálna kynologická záchranná služba, pohotovostný záchranný tím, poriečna polícia so psom, potápači a záchranné systémy. Otec, ktorý rieku Váh prehľadával na člne od skorého rána, našiel svojho nezvestného syna zakliesneného pri nánosoch dreva splaveného Váhom, na vlčanskej strane rieky.

"Sme boli privolaní políciou SR na asistenciu, kde bola táto osoba vypátraná, pri vodnom diele Selice. Pomocou motorového člna sme tú osobu dostali na breh, kde prišiel obhliadajúci lekár," hovorí veliteľ družstva HaZZ Šaľa Peter Turenič.  

Počas pátrania špeciálne cvičené psy označovali na vode lokalitu približne 100 metrov od miesta, kde sa našli Mariánove osobné veci. Ale ani potápač tam nič nenašiel. Svoje zrejme spravil veľký prúd rieky, ktorý rybári zaregistrovali dnes nad ránom.

"Presná príčina smrti bude známa po pitve. Polícia vo Vlčanoch vec vyšetruje ako prečin usmrtenia," informuje hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy