Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pátranie po dvoch nezvestných stredoškolákoch ukončili so smutným koncom
Zdielať na

Pátranie po dvoch nezvestných stredoškolákoch ukončili so smutným koncom

ZÁVBAŽNÁ PORUBA / Dvoch nezvestných stredoškolákov našli dnes ráno mŕtvych v Závažnej Porube pri Liptovskom Mikuláši. Od nedele po nich pátrali záchranári aj civilisti. Budúci kuchár z hotelovej školy a študent obchodnej akadémie sa pravdepodobne utopili.

"My sme tam boli taká väčšia partia. Bolo nás tam približne 8, rozlúčili sme sa a išli ich odprevadiť lebo bývajú v Podturni takže prejdu cez kopec a každý musel ísť domov. Chalani o sebe nedali vedieť a na druhý deň už boli nezvestní," povedal kamarát zosnulých Sebastián Ondruš.

"Je to veľmi smutná udalosť čo sa stalo, vyhasli dva mladé životy, čo je nemysliteľné," vyhlásil starosta Závažnej Poruby Pavel Beťko.

Pracovník družstva v Závažnej Porube približne o pol 7 ráno ostal zarazený. Pri pravidelenej kontrole žumpy našiel dvoch mŕtvych mladíkov.

V asi 120 kubíkovej žumpe sa nachádzali nehybné telá dvoch študentov. Družstevník mal podľa informácií TV JOJ zalarmovať okamžite hasičov aj policajtov.

"Obhliadajúci lekár predbežne vylúčil cudzie zavinenie  a za účelom zistenia presnej príčiny smrti maloletých nariadil vykonať pitvu," uviedol policajný hovorca Radko Moravčík.


Chlapci si pravdepodbne chceli skrátiť cestu. Vybrali sa cez družstvo a potom zrejme mali pokračovať poľnou cestou. "Toto je poľná cesta, ktorá vedie do Jána a Podturne - skratka dá sa povedať," povedal miestny obyvateľ.

"Zrejme išlo o nešťastnú náhodu, keď chlapci poblúdili po ceste domov a stalo sa, čo sa stalo," smutne skonštatoval starosta Beťko.

Okrem najbližších príbuzných túto tragédiu tažko prežívajú aj ich kamaráti. Tí sa zúčastnili všetkých pátracích akcií."Pohodoví chalani, trávili sme s nimi veľa času. Dalo sa s nimi o všetko možnom porozprávať, ako má človek reagovať na to, že mu odídu kamaráti," povedal kamarát Sebastián.

"V súvislosti s touto udalosťou vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši začal trestné stíhanie vo veci podozrenia z trestného činu usmrtenia," uzavrel policajný hovorca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy