Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Balíky slamy spadli z návesu kamióna na cestu. Jeden zavalil auto za ním. Zablokovali horský priechod
Zdielať na

Balíky slamy spadli z návesu kamióna na cestu. Jeden zavalil auto za ním. Zablokovali horský priechod

ČERTOVICA / Balíky slamy zablokovali v utorok, 14. septembra, horský priechod Čertovica pri Brezne. Vodiči týmto úsekom prechádzali s problémami a poriadnym zdržaním. Desiatky balíkov spadli na cestu z kamióna, ktorý ich prevážal. Zasiahli aj jedno z prichádzajúcich áut.

Kuriózna nehoda sa stala v jednej zo zákrut v stúpaní na horský priechod. Obrovské, ťažké balíky slamy zablokovali celú cestu. Niekoľko z nich sa z nákladiaku zosunulo priamo na prichádzajúce auto, ktoré zavalilo.

"Kamión sa v zákrute míňal s osobným autom, pričom spadlo viacero balíkov, časť aj na prednú kapotu auta a došlo k poškodeniu," informovala hovorkyňa krajského riaditeľstva policajného zboru, Mária Faltániová. 

Na prednej strane auta boli preliačené miesta, našťastie, balíky nezasiahli vodiča. Čertovicu zasypanú slamou bolo treba čo najrýchlejšie sprejazdniť. Pomáhať prišli ľudia s hrabľami a lopatami. S obrovskými balíkmi sa ale pohnúť nedalo, preto musel prísť bager.

Podľa polície sa zrejme počas jazdy pretrhli popruhy, ktorými boli balíky upevnené. Nehoda si našťastie nevyžiadala žiadne vážnejšie zranenia.

"Nedostatočným zabezpečením prevážaného nákladu sa vodič kamióna dopustil priestupku v cestnej premávke za čo mu bola uložená pokuta," doplnila informácie hovorkyňa Faltániová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy