Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Z vraždy dôchodcu obvinili jeho manželku: Muž, ktorý ich poznal, naznačil, že mohla byť týraná
Zdielať na

Z vraždy dôchodcu obvinili jeho manželku: Muž, ktorý ich poznal, naznačil, že mohla byť týraná

LUČENEC / V prípade vraždy dôchodcu z Lučenca vzniesli obvinie voči jeho manželke. 73-ročný muž zomrel po tom, čo ho pichla do brucha nožom s 20 centimetrovou čepeľou. Rozprávali sme sa s mužom, ktorý manželskú dvojicu dlhé roky poznal. Naznačil, že žena mohla byť psychicky týraná.

Najskôr slovná hádka, potom fyzická potýčka. Policajná hovorkyňa však nekonkretizovala, kto konflikt medzi manželmi začal. Skončil ale krvavo. Obaja boli pod vplyvom alkoholu. "Po predchádzajúcej hádke poškodeného pichla nožom do ľavej časti brucha. Spôsobila mu zranenia, ktorým na mieste podľahol," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ BB Mária Faltániová. Muž, ktorý obvinenú ženu pozná viac ako 30 rokov si myslí, že išlo o nešťastnú zhodu náhod. Je presvedčený o tom, že dôchodkyňa svojho manžela zabiť nechcela. "Verím tomu, že on ju napadol. Na 100 percent som si istý, že ona pri ňom trpela. Bol konfliktný typ," skonštatoval známy obvinenej ženy. "Ona to riešila možno týmto, že si vypila. Ale ja som ju v živote nevidel opitú, ani vypité mať," povedal známy obvinenej ženy.

Aj napriek tomu, že z ich bytu bolo často počuť hádky, krik a nadávky, nepamätá si, že by tam niekedy zasahovali policajti. "Ona to viacej v sebe dusila. Že sa hanbila alebo čo. Ja už neviem. Ale keď dačo bolo, ona volala tomu mladšiemu a on prišiel otca ukľudniť," povedal známy obvinenej ženy. "On provokoval. Jemu bolo všetko zlé," prezradil známy obvinenej ženy.

Krajský vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy manželku nebohého dôchodcu. 71-ročnú ženu stíhajú na slobode. "So súhlasom prokurátora bola obvinená prepustená zo zadržania," vyjadrila sa Faltániová. "Prokurátor, ktorý podáva návrh sudcovi pre prípravné konanie, zvažuje všetky okolnosti skutku – ako sa stal, ale aj samotnej osoby. Či ide o osobu, ktorá už v minulosti páchala nejakú trestnú činnosť, či hrozí, že by utiekla, alebo pokračovala v trestnej činnosti," uviedla expertka na trestné právo Lucia Kurilovská.

Prokurátor pravdepodobne zohľadnil aj vek obvinenej. Podľa odborníčky na trestné právo väzobné stíhanie nie je povinné. A to ani vtedy, ak hrozí vysoký trest, ako v tomto prípade. "Tá žena si fakt nezaslúži väzenie," skonštatoval známy obvinenej ženy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy