Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hromadná bitka v Hlohovci: Pobili sa desiatky Rómov, padli aj výstrely
Zdielať na

Hromadná bitka v Hlohovci: Pobili sa desiatky Rómov, padli aj výstrely

HLOHOVEC / Obyvatelia Hlohovca zažili v noci pred svojimi domami poriadnu kovbojku. Na jednej z ulíc mestskej časti Šulekovo sa pobili desiatky Rómov s kameňmi a palicami. Situácia sa napokon vyostrila až tak, že padli výstrely. Počas konfliktu sa zranilo niekoľko osôb.

​Incident nahlásil anonym na linku 158 krátko po deviatej večer. Upozornil na skupinu 40-tich osôb, ktorí mali na seba útočiť kameňmi a palicami. Na miesto vyrazili najbližšie policajné hliadky. V tom čase už bolo podľa svedkov počuť výstrely. Hlásili aj zranených. Po príchode polície sa skupina útočníkov pomaly rozpŕchla. "Policajné hliadky situáciu preverili a na mieste našli 5 osôb. Tri osoby skončili po incidente v trnavskej a piešťanskej nemocnici," povedala hovorkyňa KR PZ Trnava Mária Linkešová.

"Dvaja z nich mali strelné poranenia ramena a hornej končatiny. Traja úrazy hlavy a hrudníka," ozrejmila hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová. Podľa našich zistení malo ísť pravdepodobne o jedného strelca, ktorému sa podarilo zmiznúť v dave. Situáciu pred domom monitorovali policajti do ranných hodín. Strážili tiež zranených v nemocniciach.

Kriminalisti zatiaľ zaistili nábojnice a ďalšie stopy. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie ublíženie na zdraví s následkom ťažkej ujmy a výtržníctvo. Právna kvalifikácia sa môže zmeniť, resp. rozšíriť podľa získaných informácií v priebehu vyšetrovania," vyjadrila sa Linkešová. Polícia sa momentálne snaží útočníkov stotožniť. Taktiež preveruje dôvod, pre ktorý konflikt vznikol. Príčinou, pre ktorú sa mali dve skupiny medzi sebou pobiť, bol podľa našich informácií status na sociálnej sieti. Údajne obsahoval video, ktoré malo jednu zo skupín uraziť, čo mohol byť aj dôvod ich návštevy. "Bližšie informácie k prípadu poskytneme neskôr, keď to situácia vo vyšetrovaní dovolí," dodala Linkešová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy