Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hrozivé zrážky s fatálnymi následkami pri Šamoríne: Zranili sa vodiči aj ročné dieťa
Zdielať na

Hrozivé zrážky s fatálnymi následkami pri Šamoríne: Zranili sa vodiči aj ročné dieťa

KVETOSLAVOV/ŠAMORÍN / Vodička, ktorá viezla ročné dieťa, prešla do protismeru. Aj v Trnavskom kraji sa v pondelok čelne zrazili dve vozidlá. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Ročný chlapec aj s matkou skončili v nemocnici.

​Osobné autá sa zrazili ráno na ceste medzi Kvetoslavovom a Šamorínom. 39-ročná vodička zo zatiaľ presne nezistených príčin prešla na úzkej ceste do protismeru, kde ľavou prednou časťou narazila do druhého auta. "Pri dopravnej nehode sa zranili dve osoby, žena a dieťa. Záchranári ich po ošetrení transportovali do nemocnice. Konkrétne ženu so zranením hornej končatiny. Žiaľ, zranenia dieťaťa nemôžem detailne komentovať, vzhľadom na jeho vek," uviedla hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová.

Obe autá mali predné časti úplne roztrieštené. Pred tragickými následkami zrážky ich pravdepodobne uchránili airbagy. "Vodička Lexusu sa nezranila. Policajti s ňou vykonali dychovú skúšku s negatívnym výsledkom. To, či žena zo Škody šoférovala pod vplyvom alkoholu, budú zisťovať z jej krvi," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ Trnava Zlatica Antalová.

Škoda na oboch vozidlách sa vyšplhala na takmer 80-tisíc eur. "Aj pri prevoze malých detí je nevyhnutné, aby ste sa plne venovali vedeniu auta. Dopredu si vytvorte podmienky tak, aby ste aj v prípade, že dieťa plače alebo vymýšľa, nestratili nad vozidlom kontrolu," povedala Antalová. V prípade akýchkoľvek komplikácií počas jazdy, sa určite v aute neotáčajte a čo najskôr zastavte na krajnici a zapnite výstražné svetlá.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy