Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mladík podpálil školu v Dunajskej Strede. Zachytila ho bezpečnostná kamera
Zdielať na

Mladík podpálil školu v Dunajskej Strede. Zachytila ho bezpečnostná kamera

DUNAJSKÁ STREDA / Polícia zverejnila zábery zo včerajšej noci, keď neznámy páchateľ vhodil do budovy školy v Dunajskej Strede zápalné fľaše. Útočník je stále neznámy.

"Jednu kameru máme pri vchode a jednu tak isto v areáli," povedal riaditeľ školy Združenej školy Dunajská Streda László Szabó. Tie v Združenej škole v Dunajskej Strede zachytili páchateľa, ktorý v utorok pred polnocou prišiel zrejme s jasným cieľom, napáchať v budove školy čo najväčšie škody.
Prvou dlažobnou kockou jednou ranou rozbil sklá súčasne na oboch dverách. Potom so zúrivosťou hodil dnu ďalšie dve dlažobné kocky, zrejme chcel zväčšiť otvor na skle. Následne zapálil handru na prvej z dvoch pripravených zápalných fliaš. Plamene zasiahli priestor vo vstupnej hale a tak hodil aj ďalšiu, mieril do auly, ale na rozdiel od dlažobných kociek sa mu tento manéver nepodaril.

"Dunajskostredská polícia na stotožnení muža stále intenzívne pracuje," uviedla hovorkyňa KR PZ Trnava Mária Linkešová. Neznámy muž je evidentne fyzicky aj pohybovo zdatný. V združenej strednej škole sa okrem agropodnikania, či hotelovej akadémie, pripravujú na budúcnosť aj športovci rôznych odvetví. 

"Podľa záznamu by malo ísť o mladíka, alebo mladého muža vo veku do 20 rokov, V čase udalosti mal na sebe oblečenú mikinu s kapucňou a nápismi, bledé riflové krátke nohavice a obuté mal čierne tenisky bledou až bielou gumenou špičkou," povedala Linkešová. 

O ďalšie záznamy bezpečnostných kamier, ktoré môžu mapovať pohyb páchateľa v uliciach Dunajskej Stredy, požiadali kolegov z mestskej polície.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy