Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Lekár sa pokúsil sfalšovať doklady. Na cudzie meno sa snažil kúpiť elektroniku
Zdielať na

Lekár sa pokúsil sfalšovať doklady. Na cudzie meno sa snažil kúpiť elektroniku

KOŠICE / Spolu 9 trestných činov. Taká je bilancia košického lekára, ktorý sa snažil zarobiť si podvodom. Pokúsil sa sfalšovať občiansky preukaz či potvrdenie o zamestnaní. Na cudzie meno sa snažil kúpiť mobily, paušál aj počítač.

Nechcene známy košický doktor si opäť zavaril. Najskôr krádež liekov zo záchranky, nahlásenie bomby a k tomu všetkému sa teraz pripísalo falšovanie občianskych preukazov.

"Nešlo o to, aby sa ten skutok stal, ale aby som si zistil či je možné vôbec spáchať také niečo. Bol som obvinený z nejakých 8 skutkov, toto bol deviaty skutok, ktorý sa stal a bolo to súčasťou celku," uviedol obvinený lekár. 

Podľa vyhlásenia obvinenia sa mak doktor v roku 2017 vydávať za inú osobu. V rôznych predajniach s elektronikou predkladal falošný občiansky preukaz ale aj falošné potvrdenie o zamestnaní. Skúšal to aj v jednom z mobilných operátorov, kde sa snažil zaobstarať si paušál s mobilným zariadením. Našťastie predavačka falošné doklady odhalila a zavolala políciu.

"Doklady vraj neboli originály tak policajná hliadka vraj zaistila osobu na osobnej slobode," povedal zamestnanec spoločnosti. To, ako sa podarilo mužovi získať potrebné doklady dnes dôkladne prezradil sudkyni. Podľa slov obvineného lekára mal jeden z nich tlačiť na domácej tlačiarni občianske preukazy a tak mu pomáhať.

"Mal som ten program, ktorý mi zistil tisícky e-mailových adries a hesiel. Mal som kolegu alebo spolupáchateľa, ktorý to so mnou od prvej až po túto poslednú vec robil a vo všetkom čo sme spolu robili sme sa mali rozdeliť na polovicu. Oni to potom vyrobili a potom som ja použil ten občiansky preukaz," uviedol obvinený lekár. 

Pojednávanie na konci ešte nie je. Súd si dal predvolať aj jeho komplicov, ktorí mu so všetkým pomáhali. Všetci traja komplici sa tak pred samosudkyňu okresného súdu postavia začiatkom novembra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy