Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Akcia na futbalovom štadióne skončila trestným oznámením. Ľudia odmietli nosiť rúška
Zdielať na

Akcia na futbalovom štadióne skončila trestným oznámením. Ľudia odmietli nosiť rúška

KRÁĽOVSKÝ CHLMEC / Cez víkend mali v Kráľovskom Chlmci festival, na ktorom bolo asi 400 divákov. Kým pri vstupe na podujatie dodržali všetky protipandemické opatrenia, počas akcie chýbali na tvárach mnohých návštevníkov povinné rúška. Polícia už prijala trestné oznámenie.

Akcia prebiehala na futbalovom štadióne. Ako to na nej vyzeralo, je zdokumentované na viacerých videách, ktoré sa šíria sociálnymi sieťami. "Upozorňovali sme ľudí na tie rúška pri vstupe a iba s rúškom sme púšťali dnu," povedal zástupca organizátora Jozef Želinský. 

"Okolo 400 ľudí sme mali na akcii," uviedol Želinský. Organizátor si chybu a zlyhanie nepripúšťa. Na mieste vraj bola aj usporiadateľská služba, ktorá proti každému bez rúška ihneď zakročila.

"Niektorí boli z akcie vykázaní, pretože odmietli nosiť rúška," skonštatoval Želinský. "Ja som tam nikoho s rúškom nevidel. To znamená ani organizátorov," povedal oznamovateľ Rastislav Čurma. Na videách sú desiatky ľudí, ktorí sa spolu zabávajú, spievajú a tancujú v tesnej blízkosti. Ich tváre však nie sú ničím prekryté. Tieto dôkazy už má k dispozícii aj polícia. "Podal som trestné oznámenie a odovzdal som aj dostupné videá, fotografie a screeny," uviedol Čurma.  

"Polícia v súvislosti s týmto podujatím prijala oznámenie a po zadokumentovaní ho odstúpi príslušnému regionálnemu úradu verejného zdravotníctva na ďalšie konanie vo veci," povedala hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. Toto podujatie bolo vopred konzultované a schválené regionálnymi hygienikmi.

Organizátor musel dodržať všetky ich pokyny. Ak zlyhal, nasledovať bude adekvátny finančný trest. Regionálny úrad verejného zdravotníctva v ďalšom konaní môže požiadať policajný zbor o súčinnosť pri objasňovaní tohto priestupku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy