Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vážna dopravná nehoda pri Rajci: Zranili sa traja ľudia
Zdielať na

Vážna dopravná nehoda pri Rajci: Zranili sa traja ľudia

RAJEC / Krátko po jedenástej hodine predpoludním sa pri obci Zbyňov neďaleko Rajca čelne zrazili dve osobné autá. Ťažké zranenia utrpeli všetci účastníci nehody. 54ročného vodiča, ktorý kolíziu nezavinil museli spoza volantu vystrihnúť hasiči.

V čiernom Subaru sa viezol manželský par smerovali do Žiliny. Bola to len stotina sekundy, keď sa im na nerovnom úseku v protismere objavilo auto. "46-ročný vodič viedol osobné motorového vozidlo Fiat Doblo v smere od Žiliny do Rajca. Následne z doposiaľ presne nezistených príčin, prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil s protiidúcim motorovým vozidlom Subaru, ktoré viedol 54-ročný vodič," povedaôa hovorkyňa KR PZ Žilina Gabriela Kremeňová. 

Ten nemal šancu zareagovať a zrážke zabrániť. Na miesto nehody ako prví prišli hasiči z Rajca. "Prišli sme na miesto kde boli tri zranené osoby vo vozidlách jedna osoba bola zakliesnená," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Rajec Marek Langa. 

Spolujazdkyňu zo Subaru a vodiča Fiatu, ktorý prevážal peniaze vytiahli z auta hasiči, no šofér, ktorý šiel aj s manželkou do Žiliny sa z auta sám dostať nedokázal. "Vodič Subaru bol zakliesnený pomocou hydraulického náradia sme ho vyslobodili von z vozidla," povedal Langa. 

Hasičom z Rajca prišli na pomoc aj kolegovia zo Žiliny, dovedna pri vážnej kolízii zasahovali až tri sanitky. "Zranené osoby sme pomohli naložiť do sanitiek," uviedol Langa. 

"V žilinskej nemocnici sme prijali troch ľudí z dopravnej kolízie, tí boli vážne zranení. Všetci sú mimo ohrozenia života," povedala hovorkyňa FNSP Žilina Lenka Záteková.  Pre nehodu, ktorá zablokovala jazdné pruhy sa začali v oboch smeroch tvoriť kolóny. Policajti sa snažili zdokumentovať čo najskôr, aby mohli čo najrýchlejšie sprejazdniť cestu. 


Súvisiace články

Najčítanejšie správy