Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
VIDEO: Muž, ktorého nedávno prepustili z väzenia, vyčíňal na dvoch benzínkach. Rozbil sklenený výklad a kryt na grile
Zdielať na

VIDEO: Muž, ktorého nedávno prepustili z väzenia, vyčíňal na dvoch benzínkach. Rozbil sklenený výklad a kryt na grile

LUČENEC / Nepochopiteľné konanie 25-ročného muža, ktorý vyčíňal na dvoch benzínkach, zachytili kamery. Správal sa akoby nebol úplne v poriadku. Podľa informácií TV JOJ odber biologického materiálu odmietol.

Okolo štvrtej nadránom prechádzala okolo benzínovej pumpy policajná hliadka. Vtedy bolo všetko v poriadku.

O hodinu neskôr tu ale zamestnanec našiel spúšť. Z kamerových záznamov zistili, čo sa stalo. Vyčíňal tu mladý muž. "Je pravda, že pokúšal sa otvoriť dvere. Ale nakoľko sa mu to nepodarilo, tak asi, ja neviem, či nejaký amok chytil," vyjadril sa zamestnanec Ján. 

Zrejme ho nahnevalo, že je zatvorené. Chytil reklamný stojan a hodil ho do skleneného výkladu. Zvnútra ale nič neukradol. Do prevádzky sa nedostal. Ten istý muž už o 10 minút neskôr vchádzal do prevádzky inej benzínky, ktorá je otvorená nonstop. Tam si otvoril nápoj, aj proteinovú tyčinku. Po celý čas sa rozprával s personálom. Zdržal sa tam niekoľko minút. Potom urobil niečo nečakané a nepochopiteľné.

"V priestoroch druhej predajne rozbil sklenený kryt na grile," informovala hovorkyňa krajského riaditeľstva policajného zboru Mária Faltaniová. Hneď na to sa ospravedlnil. Ešte pár sekúnd sa prechádzal medzi regálmi, akoby sa nič nestalo. Vo dverách sa poďakoval a odišiel. To už ale na miesto smerovala hliadka obvodného oddelenia. "Krátko po spáchaní týchto skutkov ho polícia zadržala. Bol spracovaný podnet na ukončenie veci v superrýchlom konaní," doplnila hovorkyňa Mária Faltániová.

Ide o 25-ročného Martina z obce Trenč. Iba nedávno ho prepustili z väzenia. Opäť stál pred sudcom a ten ho z prečinu poškodzovania cudzej veci uznal vinným. "Za čo mu uložil trest odňatia slobody vo výmere 4 mesiacov nepodmienečne so zaradením na výkon trestu odňatia slobody do ústavu pre výkon trestu so stredným stupňom stráženia," uviedla hovorkyňa krajského súdu Nina Uhrovičová. 

Muž musí zaplatiť aj škodu, ktorú spôsobil. Rozhodnutie súdu je právoplatné. "Dohromady spôsobil škody za takmer 1300 eur. V minulosti bol už viackrát súdne trestaný za majetkovú aj násilnú trestnú činnosť," konštatovala hovorkyňa Mária Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy