Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Párty stredoškolákov sa skončila drámou: Jeden z jej účastníkov vytiahol nôž
Zdielať na

Párty stredoškolákov sa skončila drámou: Jeden z jej účastníkov vytiahol nôž

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Množstvo ľudí, alkohol a neviazaná zábava sa postarali o nočný zásah polície a záchranárov. Medzi mládežou, ktorá zapíjala začiatok školy, došlo k potýčke. Jeden z jej účastníkov vytiahol nôž. Výsledkom sú traja zranení.

Počas večera boli v spišskonovoveskom Madarasparku stovky stredoškolákov. Oslava začiatku roka sa tu zvrtla na krvavú drámu.

Prvácke piatky, takto medzi sebou volajú žiaci strednej školy neoficiálnu akciu. Ide o akési neformálne imatrikulácie a zápis prvákov do kolektívu starších žiakov. No s kultúrou táto akcia nemá nič spoločné, práve naopak. Počas noci sa to zvrtlo. Niektorí účastníci hovorili o bitke. Na jedného mladíka sa mali údajne vrhnúť piati účastníci. Mladík preto vytiahol nôž s ktorým šermoval.


"Došlo na mieste verejnosti prístupnom v Spišskej Novej Vsi k fyzickému konfliktu. Pri ktorom jeden z mužov utrpel zranenia v oblasti hlavy, ktoré si podľa predbežnej lekárskej správy vyžiadajú dobu liečenia a práce neschopnosti do 14-tich dní. A muž ktorý bol napadnutý do oblasti rebier, utrpel zranenia, vyžadujúcu si predbežne 21 dňovú práceneschopnosť," uviedla policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Podľa informácií TV JOJ ide o bodno-rezné poranenia. Záchranári zranených previezli do miestnej nemocnice. V dave sa stratil ešte jeden z účastníkov bitky. Ten má mať podľa študentov taktiež bodné zranenie v oblasti brucha.   "Spišskonovoveskí policajti po dôkladnom zadokumentovaní, začali trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví v súbehu s trestným činom výtržníctva," vysvetlila hovorkyňa.

Po policajnom zásahu sa akcia ukončila. Skupiny študentov začali park opúšťať. Na mieste ostal iba skrvavený nôž a kaluž krvi. Čo sa presne medzi mladými odohralo, a či sa im podarilo zadržať páchateľa sme sa nedozvedeli. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie, podrobnejšie informácie k tomuto prípadu, na teraz nie je možné poskytnúť," uzavrela policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy