Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dôchodkyňu vystrašili natoľko, že im odovzdala 1500 eur. Podvodníkom sa stále darí okrádať seniorov
Zdielať na

Dôchodkyňu vystrašili natoľko, že im odovzdala 1500 eur. Podvodníkom sa stále darí okrádať seniorov

RIŠŇOVCE / Podvodníkom sa stále darí okrádať dôchodcov. O úspory prišla aj 77-ročná žena z Rišňoviec. Podvodníci si vymysleli príbeh so synom a ženu vystrašili natoľko, že im nadránom odovzdala peniaze. Polícia opäť vyzýva seniorov na opatrnosť.

Všetko sa začalo telefonátom na pevnú linku, pani Helene telefón zazvonil, keď už spala nadránom okolo pol druhej. "Oni takým tónom začali na mňa a dosť takým krikom, že váš syn bol v Nitre po ťažkej havárii," hovorí oklamaná dôchodkyňa Helena. 

Potom sa už odohral klasický scenár, šokovanej žene volajúci tvrdil, že syn zranil pri nehode malé dieťa, sú v nemocnici a keď nechce, aby mal problémy musí zaplatiť. "A že obaja sú po operáciách, že syn má tvár dokaličenú, konkrétne bradu a čelo," hovorí Helena. 

Žena priznáva, že bola v šoku, ale pýtala si syna k telefónu

Podvodníci sa však vynašli, že s ňou nedokáže hovoriť. "Ešte mi ho aj dali pozrite on plače, on tak plače, že tak chlapa sme nevideli plakať," hovorí Helena. 

Počas asi dvoch hodín páchatelia volali dôchodkyni zhruba sedem krát

Aj keď na chvíľu zapochybovala, tak ju doplietli, že súhlasila s tým, aby prišli k jej domu. "Že je tu, aby som prišla von a peniaze doniesla," hovorí Helena. Páchateľ čakal pred bránou,

Dôchodkyňa páchateľovi odovzdala 1500 eur 

Pani Helena vie, že už zrejme peniaze neuvidí, ale svojím príbehom chce upozorniť ostatných seniorov, aby sa nedali oklamať. "Ja ešte som v šoku, aj tak už tretiu noc som poriadne nespala," hovorí Helena. 

"Upozorňujeme seniorov, aby si dávali pozor na ľudí a radšej nikomu neverili a nedávali peniaze bez toho, aby si vec preverili," informuje hovorkyňa KR PZ Nitra Viktória Borloková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy