Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Právnika údajne surovo napadol na ulici bývalý majster sveta v pretláčaní rukou. Ten sa cíti obeťou
Zdielať na

Právnika údajne surovo napadol na ulici bývalý majster sveta v pretláčaní rukou. Ten sa cíti obeťou

REVÚCA / Takýto brutálny útok som ešte v živote nevidel, tvrdí právnik z Revúcej. Na ulici pred domom ho údajne surovo napadli dvaja muži. Dokonca mali ublížiť aj jeho manželke a dcére. Jedným z podozrivých je bývalý viacnásobný majster sveta v pretláčaní rukou. Ten však tvrdí opak. Ohrozený na živote sa cítil byť on.

Celý konflikt sa odohral na ulici. Belgický ovčiak odbehol od svojho majiteľa a podľa svedkov tu zaútočil na dospelého muža, jeho psa a aj na 14-ročné dievča. A práve otec školáčky zasiahol, aby zabránil najhoršiemu. "Ja som vybehol som ku plotu a použil som varovný výstrel do vzduchu. Pes sa zľakol, ušiel preč," povedal poškodený peter. 

Vtedy mal dobehnúť majiteľ psa aj s ďalším mužom. "Hovorím mu Tvoj pes napadol Dušana a moju dcéru. Vystrelil som iba do vzduchu. Ušiel lebo sa zľakol. So slovami zabijem Ťa zabijem Ťa, ma napadli," uviedol Peter. 

Následne ho mali zvaliť na zem a začať kopať. Keď sa chcel postaviť, dostal ranu do kolena. "Vyhodil mi nohu z kĺbu, čiže som sa už nevedel postaviť a aktívne sa brániť. Obidvaja na mňa skočili, začali ma škrtiť. Niekoľkokrát som už pociťoval, že idem upadnúť do bezvedomia," povedal poškodený. 

​Sused, maloletá dcéra aj manželka sa mali snažiť mužom zabrániť v ďalších útokoch. "Dcérku udrel, chytil ju a hodil ju o obrubník. 14-ročné dievčatko. To nedokáže ani hyena toto," uviedol ako došlo k útoku. "Videla som ako Jano bil Petra a Ninu," povedal svedkyňa. 

"Vedeli sme, že keď sa zmocní zbrane, tak nás tu všetkých vystrieľa. O tom sme presvedčení," uviedol Peter. "Teraz sa tu bojíme všetci o život. Máme podozrenie, že má nelegálne zbrane. Vôbec ho nezadržali. Je nebezpečný," povedala manželka poškodeného Iveta. 

"Polícia začala v tomto prípade trestné stíhanie pre prečiny ublíženia na zdraví, nebezpečné vyhrážanie a výtržníctvo. Prípad je v štádiu vyšetrovania a polícia vykonáva potrebné procesné úkony," uviedla hovorkyňa KR PZ BB Mária Faltániová. Obvinenie voči konkrétnej osobe zatiaľ nevzniesli.

Kontaktovali sme aj majiteľa belgického ovčiaka, ktorý sa s nami osobne stretol. Jeho verzia príbehu je ale úplne iná. "Začul som výstrel a kňučanie psa. Keď som prišiel k miestu incidentu videl som oproti sebe strelca s brokovou zbraňou, ktorý ju mal v takomto režime a išiel smerom ku mne," povedal podozrivý Ján.  

Tvrdí, že ho vyzýval, aby zbraň pustil, no on vraj nereagoval. "Ja som ho prudko chytil, pritlačil som sa k nemu, aby nemohol zbraň proti mne použiť. Bál som sa o svoj život," uviedol podozrivý. Po celý čas sa vraj snažil iba o jediné. Dostať zbraň pod kontrolu. 

"Kričal som, že zbraň ostane na zemi až kým nepríde policajná hliadka. On sa aktívne snažil zbraň zobrať do ruky. Ja som mal dôvodnú obavu o svoj život. Ja som presvedčený o tom, že by ma strelil," povedal Ján. 

To, že by napadol dieťa alebo ženu odmieta. "Je možné, že som niekoho odsotil , alebo som niečo spravil. Ja si to presne detailne nepamätám. Bola to krízová situácia," uviedol podozrivý Ján. "Som presvedčený, že som poškodený a neurobil som nič zlé," dodal Ján.  Svedkami tohto vážneho konfliktu mali byť viacerí susedia, ktorých teraz bude polícia postupne vypočúvať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy