Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šťastie v nešťastí: Prišli o všetko a teraz majú dôvod na radosť
Zdielať na

Šťastie v nešťastí: Prišli o všetko a teraz majú dôvod na radosť

ŽILINA / Manželia Čatlochovci z obce Konská prišli pre požiar o všetko. Začiatkom júla ich dom pohltili plamene. Vďaka dobrým ľuďom, ktorí im veľmi pomohli, môžu teraz začať odznova.

Takmer dva mesiace trvali formality s poisťovňou a až teraz sa mohli Čatlochovci konečne pustiť do práce. Prečo v dome začalo horieť je stále nejasné. "Neviem si to vysvetliť absolútne," povedal majiteľ domu Ján Čatloch. 

Trojčlenná mladá rodina prišla o všetko 7. júla. Oheň zničil dom i jeho interiér, neostalo zo stavby nič. Hovorí sa, že v núdzi poznáš priateľa a manželia sa o tom presvedčili. Obrovská podpora blízkych, ale aj cudzích ich držala nad vodou. "Neskutočné, to z každej strany ľudia sa hlásili a pomáhali. To bolo super, naozaj," konštatoval Ján Čatloch. "My sa chceme poďakovať naozaj všetkým za to, že ste nám pomohli a neviem ako sa vám máme odvďačiť," reagovala majiteľka domu Tatiana Čatlochová Baňárová. 

Tatiana povedala ešte jedno tajomstvo, ktoré im pomohlo vyrovnať sa s touto stratou. "Dva dni potom ako sa to stalo, tak sme zistili, že čakáme bábätko. Po piatich rokoch konečne," prezradila Tatiana. "Som rád, že pri tomto nešťastí v podstate takáto šťastná udalosť," reagoval starosta Miroslav Kamhal. Pár dní po nešťastí zriadil starosta transparentný účet, ktorého číslo môžu nájsť ľudia na stránke obce. Mnohí už rodine finančne pomohli. "Zatiaľ ho nejdeme rušiť, pokiaľ sa nájdu dobrí ľudia, ktorí budú chcieť prispieť, tak nie je dôvod to zatiaľ rušiť," vysvetlil starosta Kamhal. 

Manželia sa chcú pohnúť ďalej. Na deň, keď prišli o svoj dom by radi zabudli aj vďaka ľuďom, ktorí bez problémov prišli pomôcť. "Ja by som neveril, že je na Slovensku ešte toľko dobrých ľudí," povedal majiteľ domu Ján Čatloch. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy