Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Neďaleko Skalice sa zrútilo lietadlo. Pri tragédii zahynuli 3 osoby
Zdielať na

Neďaleko Skalice sa zrútilo lietadlo. Pri tragédii zahynuli 3 osoby

Archívna reportáž

SKALICA / Pri meste Skalica, smerom na Mokrý Háj došlo k leteckej nehode. Na mieste zasahujú všetky záchranné zložky.

Vo Vinohradoch smerom do kopca SNP spadlo lietadlo a po páde sa vznietilo. Aktuálne hlásia 3 obete. 

"Hasiči z Holíča momentálne zasahujú v katastri obce Mokrý Háj – okres Skalica, kde došlo k pádu malého štvormiestneho lietadla. Po príchode na miesto udalosti vykonali príslušníci prieskum a začali s hasením požiaru lietadla, ktoré po páde na zem zachvátili plamene. Požiar sa im podarilo lokalizovať, momentálne pracujú na jeho likvidácii. V čase nehody sa v lietadle nachádzali 3 osoby, ktoré zasahujúci príslušníci našli bez známok života," informovala hovorkyňa HaZZ, Katarína Križanová.

Polícia SR informuje, že pravdepodobne išlo o posádku z Českej republiky. "Všetky okolnosti pádu preverujeme. Na miesto bol privolaný aj Letecký úrad," napísala polícia na sociálnej sieti.

„Po príchode na miesto udalosti vykonali prieskum a začali s hasením požiaru lietadla, ktoré po páde na zem zachvátili plamene. Požiar sa im podarilo lokalizovať, momentálne pracujú na jeho likvidácii,“ informovala Križanová. Tri osoby z lietadla už našli bez známok života.

Malé lietadlo s tromi pasažiermi z Českej republiky malo podľa primátorky Skalice a poslankyne Národnej rady SR Anny Miernej (OĽaNO) počas letu technické problémy a pri pristávaní sa zachytilo o dopravné vozidlo. Došlo pritom podľa nej k niekoľkým výbuchom. Na mieste nešťastia boli prví mestskí policajti zo Skalice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy