Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Policajti odhalili obchodníka s nelegálnym tabakom. Predával ich v paneláku, kde býval
Zdielať na

Policajti odhalili obchodníka s nelegálnym tabakom. Predával ich v paneláku, kde býval

PRIEVIDZA / Príslušníci kriminálneho úradu Finančnej správy zadržali v Prievidzi najväčšieho predajcu nelegálneho tabaku a cigariet na Hornej Nitre. Predával ich vo svojom bazári, ktorý mal priamo v paneláku. Zásoboval stovky ľudí a jeho biznis prekazili policajti.

Bazár navštevovalo v posledných mesiacoch veľmi veľa ľudí. Tí si sem chodili kupovať najmä tabak a cigarety. Práve kvôli tomu sa objekt stal zaujímavým aj pre kriminalistov Finančnej správy. "Poobede vyskákali colníci, plný vchod ich bol," povedal obyvateľ sídliska. Príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy išli na istotu. Majiteľa obchodu chytili priamo pri čine. "Do bazáru vošli colníci, keď si tam pán kupoval, takže obidvaja boli zadržaní," vyjadril sa obyvateľ sídliska.

Dôkladne prehľadali nielen predajňu, ale aj byt, v ktorom majiteľ bazáru býval a jeho pivnicu. "Najviac toho našli v pivnici, vynášali von vrecia tabaku a cigariet," priblížil obyvateľ sídliska. Muž mal v pivnici schovaných viac ako 300 kilogramov tabaku a stovky kartónov nelegálnych cigariet. "Nakoľko sa v danom prípade stále vykonávajú relevantné procesné úkony, nie je možné o ňom nateraz bližšie verejnosť informovať," uviedla Drahomíra Adamčíková, Finančné riaditeľstvo SR.

Muž mal kvôli nelegálnemu predaju tabaku a cigariet problémy so zákonom aj v minulosti, no nepoučil sa. Aj v októbri minulého roka mu tu našli nelegálny tabak a cigarety. Obžalovali ho a iba pred mesiacom mu súd schválil dohodu o vine a treste, ktorú podpísal s prokurátorom. "Sudca vyhlásil rozsudok, ktorým mu uložil 6 mesiacov, pričom mu trest podmienečne odložil na dva roky," uviedol Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne. Mesiac po vynesení rozsudku mu dávali putá na ruky opäť. Tentoraz z jeho pivnice vyniesli niekoľkokrát viac tabaku a cigariet ako počas poslednej akcie. Muž skončil v policajnej cele. Sudca okresného súdu by mal v najbližších dňoch rozhodovať o jeho väzobnom stíhaní. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy