Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Za vraždu kamaráta strávi 11 rokov vo väzení. Obeťou je známy divadelník a kultúrny aktivista
Zdielať na

Za vraždu kamaráta strávi 11 rokov vo väzení. Obeťou je známy divadelník a kultúrny aktivista

BANSKÁ BYSTRICA / Za vraždu kamaráta strávi vo väzení 11 rokov. Takýto trest vymeral súd v Banskej Bystrici 35-ročnému Branislavovi. Obeťou je známy divadelník a kultúrny aktivista. Jeho pozostatky našli pri obci Hrochoť krátko pred Vianocami.

Zaškrtil ho, telo pohodil v lese a pozakrýval ho konármi

Kým znepokojení Stanislavovi kamaráti organizovali pátracie akcie, vrah sa do nich neváhal zapojiť, hoci vedel, že telo leží v lese nad obcou Hrochoť. Pozostatky skúseného divadelníka, ktorý sa zapájal do budovania kultúrneho centra v Banskej Bystrici, našli pár dní pred Vianocami. 
"V niektorých predstaveniach hral, ale nemal problém ani ležať celé predstavenie pod pódiom a otáčať točňou, na ktorej stáli herci," spomína si najlepší kamarát obete. "Boli sme sa aj pozrieť na nejakých predstaveniach, takže bol veľmi zlatý. Škoda, naozaj, nemalo sa to stať," hovorí sestra obete.

Obžalovaný 35-ročný Branislav všetko priznal, s obeťou sa poznali dlhé roky

V osudný večer sa išli previezť autom a strhla sa hádka, ktorá skončila tragédiou. Motív ale doteraz neprezradil. Na súde boli aj sestry obete, obžalovaný muž sa im ospravedlnil, povedal, že následky bude niesť celý život. "Obžalovaný sa k tomuto skutku priznal, čo bolo zohľadnené pri výmere trestu," hovorí prokurátor Jakub Mikuda.

Okresný súd Branislava odsúdil otca dvoch detí na 11-ročný trest

Zohľadnili práve to, že sa priznal a skutok oľutoval. Podľa znalcov je u neho možná náprava. "Zo strany prokuratúry som navrhoval 12 rokov, táto skutočnosť bude následne vyhodnotená a ďalej sa rozhodne, či bude podaný opravný prostriedok," hovorí Mikuda. "Brata nám to nevráti, takže už nech si odsedí, čo má, bohužiaľ," reaguje sestra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy