Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dráma na juhu Slovenska. Ozbrojení lupiči prepadli a zviazali majiteľov reštaurácie
Zdielať na

Dráma na juhu Slovenska. Ozbrojení lupiči prepadli a zviazali majiteľov reštaurácie

DIAKOVCE / Majiteľov reštaurácie v Diakovciach v utorok nadránom v ich vlastnom dome prepadli ozbrojení lupiči. Po tom ako ich zviazali, odišli s desiatkami tisíc eur a šperkmi. Polícia zatiaľ nezverejnila podrobnosti, vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie.

​Traja po rusky hovoriaci muži mali nadránom vojsť do domu majiteľov reštaurácie v Diakovciach. Každý z nich mal mať pri sebe krátku guľovú zbraň. Majiteľ s manželkou, šesťdesiatnici, spali v dome za reštauráciu. Tá je hneď pri hlavnej ceste vedúcej na Galantu. Páchatelia sa k ním mali vlámať cez záhradu okolo pol tretej nadránom. Lupiči od manželov požadovali peniaze, majiteľ reštaurácie im údajne dal 40-tisíc eur a šperky v hodnote ďalších 10-tisíc

Manželovi sa po odchode lupičov podarilo vyslobodiť. Následne manželke, ktorú lupiči zviazali tak silno, že sa jej zle dýchalo, zavolal záchranku. V niekdajšom rodičovskom dome majiteľ začal pred rokmi prevádzkovať pohostinstvo. Postupne sa podnikanie rozrástalo. "Polícia vo veci koná. S ohľadom na prebiehajúce kroky vo vyšetrovaní však nemôžeme poskytnúť bližšie informácie," uviedla hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy