Zatiahnuté
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Opitý vodič nestihol po nehode odpratať auto. Kým sa tak stalo, niekto mu ho podpálil
Zdielať na

Opitý vodič nestihol po nehode odpratať auto. Kým sa tak stalo, niekto mu ho podpálil

KEŽMAROK / Kežmarskí policajti riešia zaujímavý prípad. 61-ročný muž mal šoférovať pod vplyvom alkoholu a naraziť do múru rodinného domu v Stráňach pod Tatrami. Vozidlo však z miesta nestihol odpratať. Pár hodín po nehode do tla zhorelo.

Muž sa vybral do jediných potravín v dedine a tie sú v osade. Do obchodu však nedošiel. "Tam bola dosť zúžená cesta a krajnica bola strašne mimo asfaltu," hovorí vodič fábie. Nezvládol riadenie a narazil do múru rodinného domu. Následne do neho narazilo ďalšie auto. "Počuli sme náraz a báli sme sa, čo sa stalo," hovorí majiteľka domu. Do tejto chvíle šlo o bežnú škodovú udalosť, no ako sme sa dozvedeli od majiteľky domu, muž hneď po náraze vyšiel z auta von a v poriadku nebol. "Nič, ticho bol. Opitý bol. Nemohol ani rozprávať," hovorí majiteľka domu.

Vodič zas tvrdí, že von nevyšiel a že od strachu z miestnych začal piť. "Bál som sa, zamkol som sa v aute. Mal som v aute alkohol a ja po nehode, teda po tej poistnej udalosti, som vypil v aute 10 poldeci tvrdého alkoholu jednoducho," hovorí vodič. A to nie je jediná zaujímavosť. Vodič tvrdí, že fúkal, policajti zas, že nie. "Ja som absolvoval jednu dychovú skúšku a opakovane dychovú skúšku. A tá bola pozitívna," hovorí vodič. "61-ročný vodič na mieste odmietol vykonať dychovú skúšku a taktiež odmietol aj laboratórne vyšetrenie spojené s odberom krvi i biologického materiálu," hovorí Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov.
V každom prípade muž prišiel o vodičský preukaz a bol obvinený z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Z miesta neodchádzal pokojne. "Prišli policajti, jednoducho ma zapútali proti pohybu a proti agresivite," hovorí vodič. Po nehode policajti vodiča odviezli na oddelenie. Neskôr ho pustili. Je stíhaný na slobode no o auto, ktoré ostalo na mieste, sa už nestihol postarať. Bolo vykradnuté a následne aj podpálené. "No nečakal som takú vec. Zhorelo do tla, je úplne vyradené," hovorí vodič.
Či išlo o pomstu alebo iný zámer vedia len samotní aktéri. Podľa polície sa o vozidlo postarali miestne deti. "Z doposiaľ získaných informácií bolo zistené, že uvedeného skutku sa pravdepodobne mali dopustiť štyria maloletí, a to vo veku 10-13 rokov. Benzínom mu podpálili vozidlo. Prípad je naďalej v štádiu vyšetrovania," hovorí Jana Ligdayová. Príbeh však bude mať pravdepodobne ďalšiu dohru. Majiteľka chce od vodiča náhradu škody za zničený múr. No a vodič si zas bude nárokovať škodu za auto od rodičov detí. Tie s majiteľkou nie sú v príbuzenskom vzťahu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy