Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Neznámy páchateľ oblial 39-ročnú ženu kyselinou. Po dva a pol roku sa stále nenašiel vinník a polícia trestné stíhanie prerušila
Zdielať na

Neznámy páchateľ oblial 39-ročnú ženu kyselinou. Po dva a pol roku sa stále nenašiel vinník a polícia trestné stíhanie prerušila

NOVÉ ZÁMKY / Zločin zabitia na sídlisku v Nových Zámkoch nepozná ani po dva a pol roku svojho vinníka. Neznámy muž vtedy polial kyselinou 39-ročnú ženu, ktorá zraneniam v nemocnici podľahla. Polícia trestné stíhanie prerušila. Pozostalí môžu žiadať odškodnenie.

Zločin zabitia sa udial v apríli 2019, nadránom na jednom z novozámockých sídlisk. Žena venčiaca psa sa pred útočníkom nemala šancu ubrániť. Vyskočil na ňu z kríkov a žieravina, ktorú na ňu vylial, zasiahla životne dôležité orgány.

"V danej veci bolo trestné stíhanie prerušené v zmysle trestného poriadku, pretože sa nezistili skutočnosti oprávňujúce vykonať trestné stíhanie proti určitej osobe,"  informovala policajná hovorkyňa Viktória Borloková.

Polícia pracovala s viacerými verziami. Útok na objednávku bola jednou z nich. V tom čase preverili aj bývalého partnera ženy, rozšila sa s ním krátko pred útokom. Komárňan mal ale na čas útoku alibi, bol na Ukrajine. Ďalšou verziou bolo, že útočník bol cudzinec. Avšak ani po dva a pol roku vyšetrovania nebolo možné počas prípravného konania vzniesť obvinenie konkrétnej osobe.

"Dôkazy nepoukazovali na konkrétnu osobu, čiže nebolo vznesené obvinenie na základe toho, že by bol určitý dôvodný predpoklad, že skutok spáchala konkrétna osoba,"  uviedla rektorka Akadémie Policajného zboru Lucia Kurilovská.


Prerušenie trestného stíhania ale neznamená, že by aj po rokoch nemohli na povrch vyplávať relevantné dôkazy. "Čiže môže to smerovať k tomu, že po odpadnutí dôvodov pri zistení nových dôkazov sa bude pokračovať v trestnom konaní a možno aj vznesením obvinenia voči konkrétnej osobe,"  skonštatovala Kurilovská.

Páchateľ spôsobil zranenia žieravinou, ktorá je bežne dostupná v obchodoch. Napríklad akumulátor kamióna jej obsahuje až 20 litrov. Bežnou bola aj v špedičnej firme, v ktorej bola nebohá žena konateľkou. "Keď je spáchaný násilný trestný čin a sú pozostalí po obeti, tak títo na základe zákona o obetiach majú právo žiadať určité odškodnenie. Celým tým procesom sa zaoberá a rieši tieto veci ministerstvo spravodlivosti," uzavrela Kurilovská.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy