Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Požiar domu pripravil o život muža. Traja ďalší obyvatelia unikli v poslednej chvíli
Zdielať na

Požiar domu pripravil o život muža. Traja ďalší obyvatelia unikli v poslednej chvíli

KYSUCE / Rozsiahly požiar rodinného domu na Kysuciach pripravil o život 37-ročného Michala, dve ženy unikli pred plameňmi v poslednej chvíli, jedna z nich skočila z okna. Hrdinsky sa zachovali aj susedia, z horiaceho pekla vyniesli na stoličke staršieho pána.

Ako prví prišli na miesto obecní hasiči potom čo sa dozvedeli, že v dome zostal jeden človek. Pokúsili sa ho vytiahnuť. "Dom bol v plameňoch, tri osoby boli vonku a jedna ostala vnútri," povedal Jozef Baroniak, DHZ Skalité.

Michal zostal v miestnosti na prízemí. "Vedeli sme kde je, ale požiar bol rozsiahly všade šľahali plamene, nedalo sa pomôcť," uviedol Baroniak. "Už tam bolo také teplo, že sa tam nedalo dostať," povedal Tomáš Čaneccký, DHZ Skalité. 

V chalupe boli aj ďalší štyria ľudia - dvaja muži a dve ženy. Všetkým ešte pred príchodom hasičov pribehli na pomoc susedia. "Žena si vyvrtla členok po skoku z okna a muž sa nadýchal splodín horenia," povedaôa hovorkyňa OsZZS Alena Krčová. 

Staršieho pána z plameňov na stoličke vyniesol odvážny sused. Na kameru ale hovoriť nechcel to, že pomohol považoval za samozrejmosť. "Bolo to hrdinské od neho aj keď to už bolo vo vysokom štádiu horenia, že stihol toľko ľudí vytiahnuť," uviedol Čanecký. Požiar sa podarilo dobrovoľným a profesionálnym hasičom zlikvidovať do hodiny. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy