Zatiahnuté
12°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Okradnutá partia zobrala spravodlivosť do vlastných rúk: Po motorky si prišli s bejzbalovými palicami
Zdielať na

Okradnutá partia zobrala spravodlivosť do vlastných rúk: Po motorky si prišli s bejzbalovými palicami

BRATISLAVA / Desiatka policajtov, krik a bitky. Takto to včera popoludní vyzeralo v bratislavských Podunajských Biskupiciach. Partia mladých ľudí si prišla s bejzbalovými palicami vybavovať účty so zlodejom. Mal im ukradnúť motorky a štvorkolky.

K domu na Šamorínskej ulici prišla skupinka chlapov krátko popoludní. Dva dni pred tým sa totiž na sociálnej sieti HAKA - Hľadá sa auto - objavila motorka, po ktorej pátrali.

"Ozval sa nám člen skupiny, že videl nakladať túto ukradnutú motorku do dodávky. Tú dodávku aj odfotografoval, čiže sme mali popis vozidla aj EČ. vozidla. Túto informáciu poskytol nielen nám, ako HAKE, ale poskytol ju aj poškodeným, tým ktorý prišli o motorky," povedal Štefan Farkaš. 

Tí sa spojili a po dodávke začali pátrať po bratislavských uliciach. Náhodne ju však stretli a išli za ňou. Keď ju vodič odparkoval vo dvore, chvíľu počkali a následne vošli na dvor. No podľa ich slov vstúpili na pozemok až potom, čo ich pustila majiteľka domu, teda podozrivého matka. Ich tušenie sa potvrdilo a hľadané motorky boli práve u 33-ročného Romana.

Okrem ukradnutých motoriek, našli v garáži aj ďalšie ukradnuté štvorkolky , ako aj iné komponenty z rozobraných motoriek. Chlapi zrejme neustrážili svoje emócie a napadli ho baseballovými pálkami. No Roman mal podľa našich informácií pri sebe zbraň. Pri konflikte sa našťastie nikomu nič vážne nestalo. Muži napokon zavolali nielen HAKU, ale aj políciu. "Mladí zavolali aj kriminálku, aj všetko. Veď dobre, tak to má byť, keď je problém je problém, treba to vyriešiť," uviedol sused. 

"Žiaľ išli to riešiť skorej sami. Polícia prišla na miesto, poškodení skončili v putách. Je potvrdené, že ukradnuté motorky a štvorkolky, tí konkrétni majitelia si ich tam našli v tej garáži. Čiže naozaj našli si páchateľa, akurát ten vstup na ten pozemok a následné riešenie nezvolili teda ako šťastne.," povedal Farkaš. 

Zatiaľ, čo okradnutí chlapi skončili na policajnej stanici, Roman zostal v garáži rodinného domu, kde policajti dokumentovali všetky odcudzené veci. Po asi dvoch hodinách policajti volali záchranárov. Zranený muž sa totiž sťažoval na bolesti. "Podľa volania na tiesňovú linku 155, muž údajne utrpel viaceré poranenia na končatinách. Vyslaní záchranári ho ošetrili," povedala OS ZZS SR Alena Krčová. 

Napadnutého muža záchranári previezli do jednej z bratislavských nemocníc. Okradnutí majitelia motoriek museli dnes popoludní vypovedať na polícii. Na Romana totiž zaútočili na jeho pozemku a spôsobili mu zranenie. Polícia sa zatiaľ k prípadu nevyjadruje, pretože podľa ich slov na prípade pracujú. Čo teda v dome zaistili a koľko kradnutých vecí mal v garáži, prípadne či pracoval sám alebo mal komplica sa zatiaľ nevie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy