Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Karel prišiel po mesiacoch z väzby, no do jeho domu sa zatiaľ nasťahovali iní obyvatelia
Zdielať na

Karel prišiel po mesiacoch z väzby, no do jeho domu sa zatiaľ nasťahovali iní obyvatelia

KOLÁROVO / Prišiel z väzby po tom, ako sa predavačke vyhrážal zabitím a hneď sa obrátil na políciu o pomoc. Do domu, do ktorého sa pred dvomi rokmi svojvoľne nasťahoval, bývajú iní obyvatelia. Je rozhorčený, že bez jeho vedomia. Čech, ktorý žije v Kolárove, sa snaží dovolať spravodlivosti.

"Ja som spolumajiteľ tohto domu po naši babičce, bol som vo väzbe 148 dní, bývam tu vyše dva roky. Vzal som si sem kamaráta – keď som odišiel do väzby, on si sem doviedol bandu a bagáž cigánov a oni celý dom zdevastovali, rozkradli," povedal Karel Křížka, spolumajiteľ domu.
Pred 2 mesiacmi sa vraj do domu nasťahovala žena so svojimi 8 deťmi. 48-ročnému mužovi, ktorý vlastní len 1/8 domu, sa to nepáči. Zvyšní vlastníci, okrem sestry, vôbec ani netušia, čo sa tam deje. Tvrdí, že za ten čas z domu zmizlo množstvo vecí.

"Tu chýba jeden radiátor, tu chýba tiež radiátor. Ja ich nemôžem ani vysťahovať, lebo si robia nároky, som z toho nešťastný," povedal Karol. "Tu bola kuchyňa a oni z toho spravili nocľahárňu," vysvetľuje. 
Podmienečne bol odsúdený za nebezpečné vyhrážanie. Predavačke hrozil zabitím. "Išiel som do obchodu a tam som sa pohádal kvôli rúšku s jednou pani, tak som to trošku prehnal. Nie som svätý, určite nie, ja som taký temperamentný," uviedol Karol.  Konštatuje muž, ktorý sa jedným dychom dovoláva svojich práv. "Oni sú na cudzom pozemku, užívajú si, čo nie je ich, a ja sa ich nemôžem zbaviť," povedal.  "Bývam tu s tým, že ma sem pustil do prenájmu, keď on nemá čo jesť a piť, on vtedy robí to najhoršie, žandárov volá, všeličo a nevie vydržať,"povedala žena v dome. Ukázal aj zmluvu o podnájme, ale tvrdí že vraj podpis na nej nie je jeho.
"Ide o občiansko-právny spor, ktorý si musí občan doriešiť na okresnom súde podaním žaloby. Musí ukončiť nájom s nájomcom a po nadobudnutí právoplatnosti vie zasiahnuť aj polícia," uviedla hovorkyňa KR PZ Nitra, Renáta Čuháková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy