Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Počas jazdy začal horieť taxík, vodič z neho vyskočil v poslednej chvíli
Zdielať na

Počas jazdy začal horieť taxík, vodič z neho vyskočil v poslednej chvíli

PČOLINÉ/SNINA / Z horiaceho taxíka vyskočil vodič v poslednej chvíli. Auto začalo horieť počas jazdy na hlavnej ceste neďaleko obce Pčoliné. Plamene ho úplne zničili, bolo počuť už iba strieľanie pneumatík. Za volantom nesedel taxikár, ale technik z autoservisu. Vozidlo bolo totiž práve v oprave. Jazda mala byť iba skúšobná, no napokon bola pre vozidlo posledná.

​Z vozidla sa najprv valil hustý dym. Vozidlo začalo horieť počas jazdy, viedol ho servisný technik. "Začalo horieť a od teploty postrieľali pneumatiky a už potom nabehli hasiči," hovorí servisný technik. "Zásahová jednotka bola privolaná k požiaru osobného motorového vozidla," informuje hovorca veliteľ zásahu HaZZ Snina. 

Taxík bol v autoservise a technik sa s ním išiel previezť

Netušil, že skúšobná jazda bude pre vozidlo jeho posledná. "Vozidlo bolo po našom príchode v treťom štádiu horenia," hovorí Guranič. 

Podľa technika bolo najväčším šťastím to, že v taxíku nesedel zákazník, ktorý by mal zdravotné ťažkosti s mobilitou a nedokázal by tak rýchlo z neho vystúpiť. "Dobre, že nikomu nič, hlavne zákazníkom, ktorých vozí to auto,"  hovorí servisný technik. 

Na miesto dorazil aj zisťovateľ príčin požiarov

Okolnosti, za akých k požiaru došlo vyšetruje polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy