Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Policajná akcia v Pentagone: Mali sa tam nachádzať hľadané a nezvestné osoby
Zdielať na

Policajná akcia v Pentagone: Mali sa tam nachádzať hľadané a nezvestné osoby

BRATISLAVA / Bratislavskí policajti zasahovali v neslávne známej bytovke na Stavbárskej ulici, zvanej aj ako Pentagon. Práve v tomto dome a jeho okolí sa mali nachádzať hľadané a nezvestné osoby, či veci z trestnej činnosti. Akciu vykonali policajti dvakrát v priebehu jedného dňa, pričom skontrolovali desiatky osôb.

​V okolí bratislavského Pentagonu to v stredu popoludní vyzeralo nasledovne: Kriminálka, poriadková polícia, PMJ či psovodi s cvičenými psami. Akcia však nebola zameraná na drogovú trestnú činnosť, v súvislosti s ktorou sa Pentagon už roky spája. "Akcia bola zameraná na hľadané a nezvestné osoby, veci pochádzajúce z trestnej činnosti, po ktorých bolo vyhlásené pátranie v národných a medzinárodných informačných systémoch a ich výskyt bol zaznamenaný práve v tomto bytovom dome a jeho okolí," vyjadril sa hovorca KR PZ BA Michal Szeiff.

Popoludňajšou policajnou raziou však akcia neskončila. Policajti sa vrátili aj večer. Dokopy skontrolovali stovku ľudí. "Na mieste bola zistená jedna osoba, ktorá je potrebná pre účely trestného konania na OKP OR PZ v Bratislave II," uviedol Szeiff. Ku konfliktom nedošlo, predviesť nemuseli žiadnu osobu. Starosta mestskej časti Vrakuňa takéto akcie polície víta. "V poslednom období urobila niekoľko väčších zásahov v Pentagone a v jeho okolí, pred dvoma týždňami aj zadržala niekoľko páchateľov drogovej trestnej činnosti," povedal starosta m.č. Vrakuňa Martin Kuruc.


Polícia zas avizuje, že v nich bude pokračovať aj nabudúce, aby sa obyvatelia v okolí nemuseli báť o svoju bezpečnosť. "Možno je to malý krok pre Bratislavu, ale veľký krok pre Vrakuňu. Chcem poďakovať všetkým príslušníkom Policajného zboru SR, že nám takýmto spôsobom pomáhajú," dodal Kuruc.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy