Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rodinná tragédia v Trenčianskej Teplej: V dome uhoreli manželia
Zdielať na

Rodinná tragédia v Trenčianskej Teplej: V dome uhoreli manželia

TRENČIANSKA TEPLÁ / Manželský pár zomrel v noci v Trenčianskej Teplej. Uhorel v izbe rodinného domu. Plamene z nej vyšľahli pred druhou hodinou v noci a privolaní hasiči im už nevedeli pomôcť. Zachránili aspoň ich dvoch synov.

Zobudilo ich praskanie a štipľavý dym. Keď vyšli na ulicu, naskytol sa im hrozivý pohľad. Z izby, v ktorej spali ich susedia šľahali plamene. Rodinný dom horel v centre Trenčianskej Teplej, v husto zastavanej oblasti. "Po príchode na miesto sa zistilo, že ide o požiar v druhej fáze horenia. Miestnosti rodinného domu boli v plameňoch," vyjadril sa Bystrík Kuik, veliteľ zásahu HaZZ Trenčín.

Podľa doterajších zistení začalo horieť v izbe od ulice. Plamene postupne pohltili aj ďalšie tri miestnosti. V dome sa nachádzalo viacero ľudí. Hasiči museli volať posily. "V čase požiaru sa tam nachádzali štyri osoby. Dvaja synovia 29- a 33-roční, ktorí sa nadýchali dymových splodín," ozrejmil obhliadajúci lekár Milan Prelovský. "Dve osoby boli evakuované a vo vnútri by sa mali nachádzať ešte dve osoby," povedal Kuik.

Von sa dostali dvaja muži, ktorí spali v zadnej časti domu. Ich rodičov našli bez známok života v prednej izbe. "Dvaja rodičia, 57- a 58-roční, nemali toľko šťastia, že by vyviazli. Boli veľmi zasiahnutí dymom a plameňom a podľahli. Nebola šanca ich zachrániť," skonštatoval Prelovský. "Dvom ľuďom sme pomôcť nedokázali. Ošetrili sme dvoch pacientov, ktorí sa nadýchali splodín horenia, ale hospitalizáciu omietli," uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej služby Alena Krčová. Hasiči a policajti boli na mieste niekoľko hodín, zisťovali, čo mohlo byť príčinou vzniku požiaru. V dome bola odpojená elektrina. "Vznikol pravdepodobne z neuhasenej cigarety," povedal Prelovský.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy