Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
V detskom tábore v Turci prišiel o život chlapec († 6), ďalšie deti sa zranili
Zdielať na

V detskom tábore v Turci prišiel o život chlapec († 6), ďalšie deti sa zranili

TURČIANSKE TEPLICE / Počas veternej smršte v Turci bol zasiahnutý aj detský stanový tábor, v ktorom sa odohrala mimoriadna tragédia. Niektoré z indiánskych stanov nevydržali nápor víchrice a spadli na spiace deti. Jedno z nich - 6-ročného chlapca - sa nepodarilo zachrániť a zraneniam podľahol.

​Ako informovala žilinská krajská polícia na sociálnej sieti, zranilo sa viacero detí, pričom jedno z nich zraneniam podľahlo. „Na miesto boli ihneď vyslané všetky dostupné policajné hliadky a tím posttraumatickej intervenčnej starostlivosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. V súčasnosti vykonávame všetky potrebné prvotné procesné úkony s cieľom zdokumentovania skutku a rozhodnutia v zmysle Trestného poriadku," uviedla polícia.

Podľa dostupných informácií detský tábor v Turčeku zasiahla v noci búrka s víchricou. Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová potvrdila, že sa zranilo aj ďalších sedem detí, ktoré boli po ošetrení prevezené do nemocnice. Úprimnú sústrasť rodine malého chlapca vyjadril na sociálnej sieti minister školstva Branislav Gröhling. "Je to obrovská tragédia. Vyjadrujem úprimnú sústrasť celej rodine a pozostalým," napísal na Facebooku Gröhling.

V zničenom stanovom tábore v noci zasahovali hasiči z Turčianskych Teplíc, Martina, Žiliny a členovia dobrovoľných hasičských zborov z Turčeka a Sučian. Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Michala Kypusa sa v tábore nachádzalo 104 detí. „Hasiči poskytli zraneným osobám predlekársku prvú pomoc a odovzdali ich do opatery záchrannej zdravotnej službe, ktorá transportovala deti na ďalšie ošetrenie do nemocníc do Žiaru nad Hronom a Banskej Bystrice. Ostatné deti pozvážali hasičskou technikou do budovy neďalekého kláštora, kde im poskytli dočasné ubytovanie," uviedol Kypus.

Rodine zosnulého chlapca vyjadril úprimnú sústrasť aj Čaputová, Heger a Kollár

Predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) vyjadril úprimnú sústrasť rodine a pozostalým chlapca. Zraneným deťom z tábora zároveň zaželal skoré uzdravenie. Premiér to napísal vo svojom profile na sociálnej sieti. „Tragédia v detskom tábore Turček zasiahla Slovensko. Vyhasnutie ľudského života je vždy bolestivé, obzvlášť, ak ide o dieťa. Rodine a pozostalým vyjadrujem úprimnú sústrasť," uviedol Heger. Rodine a pozostalým kondoloval aj predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina). „Je mi nesmierne ľúto, čo sa stalo. Táto obrovská tragédia nás všetkých hlboko zasiahla," uviedol Kollár na sociálnej sieti.

Prezidentku Zuzanu Čaputovú zarmútila správa o úmrtí chlapca. Prezidentka vo svojom profile na sociálnej sieti zároveň vyjadrila úprimnú sústrasť celej rodine nebohého. „Pevne verím, že ostatné zranené deti budú čo najskôr zdravé a v poriadku," dodala slovenská hlava štátu.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy