Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž v amoku vbehol do cudzieho bytu a začal rozbíjať sklo. Spôsobil si hlboké rezné rany a následne zomrel
Zdielať na

Muž v amoku vbehol do cudzieho bytu a začal rozbíjať sklo. Spôsobil si hlboké rezné rany a následne zomrel

FIĽAKOVO / Dráma v paneláku v okrese Lučenec. Muž, ktorý tam bol na návšteve dostal amok. Zabúchal na dvere vedľajšieho bytu, vbehol dovnútra a tam porozbíjal výplne dverí. Agresívny bol aj po príchode policajtov a záchranárov. Potom odpadol a nepomohla ani okamžitá snaha o záchranu.

Krvavá tragédia sa stala v paneláku vo Fiľakove. 25-ročný muž, ktorý prišiel o život tu ale nebýval. Mal prespať u svojho kamaráta.

Podozrivo sa mal začať správať už v noci

Cez deň vybehol z bytu a zabúchal na vedľajšie dvere. Nič netušiaca žena otvorila a vbehol jej do bytu. Tam mal porozbíjať sklenené výplne na dverách. "Prišiel vnúčik. Bežal na kolobežke. Starká, tam hore niekto kričí, tam sa rozbíja. Niečo je tam," hovorí obyvateľka paneláku. "U susedov, že tam vraj rozkopol dvere, tam vbehol. Rozbil neviem či zrkadlo, či čo a s tým sa dorezal," hovorí obyvateľ Fiľakova Igor. 

Volanie na tiesňovú linku prijali o pol dvanástej

Z cudzieho bytu mal potom vybehnúť na chodbu. To už na miesto smerovali záchranné zložky. Volanie na tiesňovú linku prijali o pol dvanástej. "25-ročný chlapec je agresívny, rozbíja tam okná, dorezal si horné končatiny. Boli tam vyslané okamžite dve záchranné služby aj polícia," informuje hovorca OS ZZS Jozef Minár. 

Mladý muž bol ale mimoriadne agresívny a nikoho k sebe nechcel pustiť

Zrazu ale odpadol. Na rukách mal hlboké rezné rany, krvavé stopy boli viditeľné na stene aj na dverách. "Až potom, keď skolaboval, zahájili okamžite resuscitáciu ale nepodarilo sa ho zachrániť," hovorí  Minár. 

"V prípade sme začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenia, v ktorom momentálne prebiehajú procesné úkony. Bližšími okolnosťami tejto udalosti sa zaoberajú policajti z Fiľakova," informuje hovorkyňa KR PZ BB  Petra Kováčiková. Či v prípade tejto tragédie zohral úlohu alkohol, prípadne iné omamné látky a čo bolo príčinou smrti mladého muža, bude jasnejšie po súdnej pitve.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy