Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Do sanitky s pacientom narazilo auto. Záchranárske vozidlo sa takmer prevrátilo do priekopy
Zdielať na

Do sanitky s pacientom narazilo auto. Záchranárske vozidlo sa takmer prevrátilo do priekopy

BREKOV, HUMENNÉ / Záchranári boli na ceste do nemocnice s pacientom s podozrením na cievnu mozgovú príhodu. Do sanitky však vrazilo osobné auto takou silou, že sa takmer prevrátila do priekopy. Vodič v aute viezol aj malé deti a tvrdí, že záchranku si v spätnom zrkadle nevšimol.

Záchranári prevážali pacienta do nemocnice. Sanitka mala zapnuté svetlené majáky a zvukové signály. "Nedal prednosť, záchranka išla, všetci sa odstupovali a on jak blázon sa vopchal, narazil do záchranky, odhodilo ich do auta," hovorí svedkyňa nehody. K nehode došlo na frekventovanej ceste medzi obcou Brekov a Humenným.

Kolízia sa stala pred zrakmi viacerých vodičov

"Oni sa zrazili a sanitka bola už na dvoch kolesách, ona sa skoro prevrátil a myslím, že aj vpredu do auta narazila," hovorí svedkyňa nehody. "Bol veľmi zdatný ten šofér sanitky, lebo sa vyvrátil a naspäť sa vrátil na kolesá vlastne zo strany na stranu, to bol kolízny manéver a už sa stretával s ďalším protiidúcim autom," hovorí svedok nehody. 

Vodičovi auta, ktorý nedal sanitke prednosť príliš do reči nebolo, no chybu si priznal

"Nevšimol som si, nepozeral som dozadu, nepozeral som do spätného zrkadla," hovorí vodič auta. 

Podľa opisu svedkov sa v aute spolu s ním viezli aj malé deti. Našťastie sa pri zrážke nezranili. "Vzadu mal deti, oni telefonovali so svojou mamkou a pravdepodobne si nevšimol. Nepozeral do spätného zrkadla," hovorí svedkyňa nehody. 

"Vodič VW Golf sa plne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke. Dychové skúšky na alkohol boli u vodičov negatívne," informuje hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobanik

K pacientovi vo vážnom stave okamžite vyslali ďalšiu posádku záchranárov

"Prevážaného pacienta z havarovanej sanitky prevzala naša posádka RZP z Vranova," informuje hovorca ZSKE Viktor Wurm. 

Sanitka je vozidlo s právom prednostnej jazdy, vodiči nedaním prednosti ohrozujú nielen záchranársky tím, pacienta ale aj seba a ostatných vodičov. "V súvislosti s touto nehodou vyzývame účastníkov premávky, aby dodržiavali zákonnú povinnosť jazdiť pri prvom okraji vozovky, ako aj umožniť vozidlu s právom prednostnej jazdy bezpečný a plynulý prejazd," hovorí Wurm. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy