Jasno
15°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Mladíci okradli dôchodcu na vozíčku. Odcudzili mu 8 eur a telefón
Zdielať na

Mladíci okradli dôchodcu na vozíčku. Odcudzili mu 8 eur a telefón

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / 8 eurová hotovosť, kľúče a telefón. To je lup dvoch mladíkov zo Spišskej Novej Vsi. V centre mesta okradli starčeka. Nezastavilo ich ani to, že 73-ročný muž sedel na invalidnom vozíku.

Dôchodca čakal na kaderníčku. Dvojica sa mu prihovorila. Priateľská diskusia sa zvrtla, keď chceli rozmeniť peniaze. V peňaženke mal Novovešťan 8 eur. 

"Mladší z obvinených sa pod zámienkou rozmenenia 100 eurovej bankovky snažil odpútať pozornosť poškodeného muža, zatiaľ čo starší obvinený mu ukradol kapsu pripevnenú na vozíku," povedala hovorkzňa KR PZ Košice Jana Mesárová. 

Dôchodca spomenul, že by rád aj páchateľov prenasledoval, lenže nemal elektrický vozík zapnutý. Po krádeži začal kričať, no okrem jednej ženy, mu podľa vlastných slov, na frekventovanej ulici nepomohol nik. Našťastie podali pomocnú ruku spišskonovoveskí policajti. 

Po prijatí oznámenia vyrazili do terénu spišskonovoveské policajné hliadky. To prinieslo svoje ovocie. Za pár minút už boli páchatelia na obvodnom oddelení.

"Krátko po čine policajné hliadky Obvodného oddelenia PZ Spišská Nová Ves a pohotovostnej motorizovanej jednotky KR PZ Košice vďaka výbornej miestnej a osobnej znalosti, v spolupráci s Mestskou políciou, osoby podozrivé z tohto skutku obmedzili na osobnej slobode," uviedla Mesárová. 

Prípad si prevzali kriminalisti, keďže invalidný dôchodca má status chránenej osoby. 16 a 21 roční mladíci už majú trestnú minulosť."Podľa Trestného zákona za tento čin, spáchaný na chránenej osobe, hrozí obvineným po dokázaní viny trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov," dodala Mesárová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy