Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
20-ročný Ukrajinec zaútočil na bežkyňu v parku: Ženu vtiahol do kríku a brutálne zbil
Zdielať na

20-ročný Ukrajinec zaútočil na bežkyňu v parku: Ženu vtiahol do kríku a brutálne zbil

NITRA / Na 55-ročnú ženu, ktorá si bola zabehať brutálne zaútočil 20-ročný mladík. Bežkyňu si vyhliadol pri rieke Nitra a tam ju napadol. Škrtil ju a dobil tak, že skončila v nemocnici. Útočníka, zadržala polícia krátko po čine.

55-ročná žena si išla k rieke Nitra zabehať ráno okolo siedmej hodiny. Všetko sa zmenilo vo chvíli, keď už bežala naspať. Z ničoho nič sa na ňu vyrútil útočník. Od chrbta ju schytil pod krk a zhodil na zem. Páchateľ potom ženu vtiahol do kríkov a brutálne ju začal biť. "Páchateľ napadol poškodenú opakovanými údermi v tvárovej časti," povedala hovorkyňa KR PZ Nitra Viktória Borloková. 

Muž ešte ženu chytil oboma rukami a škrtil ju. Po tomto besnení odišiel. O pár minút sa však k nej vrátil a znova ju niekoľkokrát udrel. Napadnutej Miriam pomohli okoloidúci a záchranári ju previezli do nemocnice. "Jej zdravotný stav si vyžadoval hospitalizáciu," uviedla hovorkyňa FN Nitra Tatiana Kubinec.  

Policajti, muža už obvinili. Ukázalo sa, že sa jedná o 20-ročného muža z Ukrajiny, ktorý bol pod vplyvom alkoholu. "Vykonaná dychová skúška preukázala takmer jedno promile alkoholu," uvviedla Borloková. 

Na Slovensku je asi dve mesiace a pracuje v priemyselnom parku. Momentálne je v policajnej cele a bol daný návrh na jeho vzatie do väzby. Napadnutá žena chodila športovať do tejto lokality údajne pravidelne. "Pani behávala za každého počasie, väčšinou ráno," povedal obyvateľ mesta. 

Miesto pri rieke Nitra je obľúbené a množstvo Nitranov tam chodí športovať ale aj na prechádzky. "Dnes už nie je nikde bezpečné," dodal bicyklista. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy