Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mokrá cesta a šmyk v zákrute. Mladý vodič vyletel z cesty, jeho auto prerazil podstavec s kovovým krížom
Zdielať na

Mokrá cesta a šmyk v zákrute. Mladý vodič vyletel z cesty, jeho auto prerazil podstavec s kovovým krížom

VRANOV NAD TOPĽOU / Priam hrôzostrašná nehoda sa stala vo vranovskom okrese. Mladý vodič nezvládol jazdu na mokrej vozovke, v zákrute dostal šmyk a vyletel z cesty. Bočnú časť auta, na strane vodiča, prepichol betónový podstavec, na ktorom stál kovový kríž.

Betónový podstavec pod krížom prerazil prednú časť vozidla. Mladý vodič ostal zakliesnený vo vnútri. Vyslobodzovali ho privolaní hasiči. "Naši príslušníci sa dostali k vodičovi z dvoch strán, cez zadné sedadlá a takisto cez čelné sklo, museli osekať ten podstavec, aby uvoľnili telo vodiča," informoval Jozef Ondrej, riaditeľ OR HaZZ Vranov nad Topľou. 

Pohľad na havarované auto bol priam desivý. Vodičovi sa zrejme vypomstila mokrá vozovka, na ktorej dostal v zákrute šmyk. "Vodič neprispôsobil rýchlosť jazdy najmä svojim schopnostiam stavu a povahe vozovky, podmienkam, ktoré mohol predvídať a dostal šmyk," povedal hovorca krajskej polície Daniel Džobanik. "Z cesty ho vyhodilo, narazil do kríža, na ktorý sa nastokol. Kríž sa zlomil a vodič utrpel ťažké zranenie," opísal priebeh nehody Milan Geci z odťahovej služby. Mladého, iba 22 ročného vodiča, ktorý bol zakliesnený, sa hasičom podarilo vyslobodiť. Bol však ťažko zranený. Odovzdali ho záchranárom. Mladíkovi prišiel na pomoc aj záchranársky vrtuľník. Zranenia vodiča boli už podľa prvotných zistení veľmi vážne. "Po stabilizovaní základných životných funkcií bol s vážnym úrazom hlavy v umelom spánku prevezený do FNSP v Prešove," uviedla hovorkyňa Zuzana Hopjaková. "Vzhľadom na zdravotný stav nebol schopný podrobiť sa dychovej skúške. Na zistenie prítomnosti alkoholu alebo omamných látok bola odobraná krv," informoval hovorca Daniel Džobanik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy