Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Žena, pri výbuchu krbu utrpela rozsiahle popáleniny po celom tele. Príčina explózie je už známa
Zdielať na

Žena, pri výbuchu krbu utrpela rozsiahle popáleniny po celom tele. Príčina explózie je už známa

HORNÝ ZEMPLÍN / Pravdepodobná príčina utorkového výbuchu krbu v rodinnom dome na východe Slovenska je už známa. Podľa hasičov, ktorí prípad vyšetrujú, bola krbová vložka napojená na ohrev vody. Tá dosiahla takú vysokú teplotu, že došlo k explózii. Zranená žena, pri tom utrpela rozsiahle popáleniny po celom tele.

Po výbuchu krbu sa objavilo množstvo otázok, ako je vôbec možné, že k explózii došlo. Prípad vyšetruje polícia ako prečin ublíženie na zdraví. No okolnosti výbuchu zisťujú aj hasiči. Tí už pravdepodobnú príčinu výbuchu poznajú. "Prieskumom na mieste udalosti sme zistili, že sa jednalo o roztrhnutie krbovej vložky v rodinnom dome, ktorá bola napojená na tepelné ohrievanie vody," hovorí veliteľ zásahu Hazz Humenné  Peter Bazar. 

Podľa skúsených odborníkov mohol krb slúžiť na ohrev vody

Práve tým, že ventily zostali doposiaľ z neznámych príčin zatvorené sa voda v teplovodných rúrach nahriala natoľko, že došlo k výbuchu. "Príčina vzniku tejto udalosti je v štádiu zisťovania a vyšetrovania," hovorí z HaZZ v Prešove Slávka Domenová. 

Pri výbuchu sa zranila 41-ročná žena, ktorá utrpela popáleniny na 40 percentách tela. Do nemocnice ju v umelom spánku transportovali vrtuľníkom.

Podľa najnovších informácií je mama troch detí z najhoršieho vonku, je pri vedomí a v stabilizovanom stave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy