Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Má len 19 a svoj okruh odberateľov. Mladé dievča sedí tretí deň vo väzbe kvôli drogám
Zdielať na

Má len 19 a svoj okruh odberateľov. Mladé dievča sedí tretí deň vo väzbe kvôli drogám

KAMENICA NAD CIROCHOU / Iba 19-ročné dievča sedí už tretí deň vo väzbe. Poslal ju tam sudca Okresného súdu Humnené po tom, čo u nej pri domovej prehliadke našli drogy. No nielen to. Ukázalo sa, že dievča malo vlastný okruh odberateľov. Mladej dílerke hrozí až 10 ročné väzenie.

Mladá žena z Kamenice nad Cirochou si drogy zadovážala od marca tohto roku. Psychotropné látky následne predávala. Odberateľov mala v Kamenici nad Cirochou, ale aj v Humennom a v okolí. Dohodli sa vždy vopred po telefóne alebo prostredníctvom internetovej komunikácie.


"Pri domovej a osobnej prehliadke policajti okrem iného zaistili striekačku, ampulku a igelitový uzatvárací sáčok s bielou kryštalickou látkou," informoval policajný hovorca Daniel Džobanik.


Taktiež púzdro s cigaretovými papierikmi a zelenou sušinou, igelitové vrecko s 8 kusov kapsúl s obsahom hnedej látky neznámeho pôvodu, kovovú drtičku na marihuanu a ďalšie veci súvisiace s drogovou trestnou činnosťou.

 Zaistené stopy boli zaslané na expertízne skúmanie. "Predbežným skúmaním bolo zistené, že plastové uzatvárateľné vrecko, ktoré bolo pri osobnej prehliadke vydané obvinenou obsahovalo kryštalický materiál, v ktorom bola zistená účinná látka matamfetamín," skonštatoval Džobanik.

Zo zaisteného množstva by bolo možné pripraviť minimálne 13 bežných jednorázových dávok drogy. "Obvinená zo zločinu nedovolenej  výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzovov,  bola sudkyňou pre prípravné konanie vzatá do väzby z dôvodu, že by mohla pokračovať v trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa súdov v prešovskom kraji Ivana Petrufová.

Voči rozhodnutiu súdu ale podala sťažnosť, rozhodovať tak bude krajský súd. V prípade dokázania viny hrozí mladej žene väzenie na 3-10 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy