Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Rodinný dom v Detve zničil blesk. Majiteľka počas nešťastia spala, utrpela poriadny šok
Zdielať na

Rodinný dom v Detve zničil blesk. Majiteľka počas nešťastia spala, utrpela poriadny šok

DETVA / Rodinný dom v Detve, ktorý počas búrky zasiahol blesk, zostal bez časti strechy, komína a elektrickej energie. Tlaková vlna vyrazila okná. Majiteľka domu, ktorá v tom čase spala, utrpela silný šok.

„Ja som prišla z nočnej, ľahla som si spať, nebola ešte žiadna búrka, len dáždik. Dáko som zaspala a potom sa to začalo diať: Padali tehly na mňa, priečka, potom okno začalo na mňa padať a už som vedela, že je zle,“ povedala majiteľka domu. Po zasiahnutí domu bleskom zostala najviac poškodená strecha. Majiteľka bola v čase nešťastia v dome sama, no cez mobil dokázala opísať synovi, ktorý žije v zahraničí, čo sa stalo. Ten následne zalarmoval ďalšiu pomoc. „Príslušníci prišli na miesto. Zistili, že komín je spadnutý a elektrika vyhádzaná,“ vyjadril sa Štefan Mokrý, HaZZ Detva.

Následne hasiči odpojili plynový kotol a majiteľke domu privolali záchranku. „Môžem potvrdiť, že sme vyslali záchranárov na pomoc žene, ktorá bola v ťažkom šoku. Našťastie, fyzické poranenia neutrpela. Záchranári ju na adrese ošetrili a prevoz do nemocnice potrebný nebol,“ uviedla Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS SR. Zásah bol taký silný, že to pocítili aj obyvatelia domov vzdialených niekoľko desiatok metrov. „No ja som to počula, akurát som v spálni ustielala, mne normálne posunulo posteľ, ja som cítila tlak,“ ozrejmila suseda.

Rodina aj susedia spojili svoje sily a v čase nášho príchodu už zakrývali strechu, zametali črepy, vynášali zničený stavebný materiál. Pomáhal každý, kto prišiel. „Nemuseli ma prehovárať, tak to cítim. Snažíme sa jej pomôcť, ako sa dá, ale je to strašné, pozrieť sa na celý dom, na ňu aká je zničená, v šoku. Slzy sa mi tlačia do očí,“ povedali príbuzní a susedia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy