Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pes zaútočil na 8-ročné dievčatko, to skončilo s tržnými ranami tváre v nemocnici
Zdielať na

Pes zaútočil na 8-ročné dievčatko, to skončilo s tržnými ranami tváre v nemocnici

HUMENNÉ / Kamarátky na Hornom Zemplíne sa chceli pohrať so psom, ale skončilo sa to zásahom záchranárov aj polície. Na 8-ročné dievča zviera zaútočilo. S tržnými ranami na tvári skončilo v nemocnici. Majiteľka zvieraťa si jeho reakciu nevie vysvetliť. Kynológ upozorňuje, že aj takto reaguje pes, ktorý si chráni svoje teritórium. Preto ho má mať majiteľ pri návšteve cudzích ľudí pod kontrolou.

Incident sa stal na dvore jedného z rodinných domov v obci Lackovce. Majiteľka psa nám povedala, že Rexo má 5 rokov a na deti je zvyknutý. Z toho, čo sa stalo, je nešťastná a nevie si vysvetliť, prečo pes reagoval útokom.

"Prišli tu dievčatá psa pohladkať. Dve pohladkali, neurobil nič a na tretie skočil. Neviem, nikdy to neurobil," povedala majiteľka psa. "V čase incidentu bol pes na vôdzke zabezpečený o voliéru a taktiež bol na oplotenom pozemku majiteľky," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

"Pribehla suseda, priniesla ju, bola celá od krvi. Bola som z toho úplne v šoku, čo sa stalo," povedala matka napadnutého dievčatka. "Podľa informácií na tiesňovú linku 155 bolo dieťa údajne napadnuté psom a do v oblasti ruky a tváre. Okamžite sme mu vyslali na pomoc záchranárov. Tí ho previezli do nemocnice," uviedla hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová. 

Tržné rany dievčatku ošetrili v nemocnici. Následne bolo prepustené do domáceho liečenia. "Má to zošité, berie antibiotiká, dávam jej na to harmanček," uviedla mama poškodenej. "Pes si chráni svoje územie, svoj priestor. Lepšie je hrať sa mimo územia, ktoré si chráni," povedal kynológ Valér Vitrikuš. 

"Bol na reťazi, priviazaný, deti má rad, ja neviem, či z tých horúčav pravdaže som nešťastná, stále to mám pred očami," povedala majiteľka psa. 

"Na mieste nebolo nezistené protiprávne konanie," uviedla Ligdayová. "Majiteľ má vedieť, či pes je vhodný na hranie, na hladkanie, či má na to povahu. Majiteľ pri tom má byť a kontrolovať si psíka," dodal kynológ. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy