Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Lupič bez hanby: Vošiel do bytovky a ukradol kočík. Nevadili mu ani kamery v celom vchode
Zdielať na

Lupič bez hanby: Vošiel do bytovky a ukradol kočík. Nevadili mu ani kamery v celom vchode

PREŠOV / Rodinu s malým dieťaťom okradol mladý muž. Spred dverí im v priebehu krátkej chvíle zmizol kočík za stovky eur. Ich sused, ktorý býva o poschodie vyššie, prišiel deň predtým o bicykel. Zlodej sa ľahko dostal dovnútra, napriek tomu, že vchod majú vybavený elektronickým otváraním.

Pani Katarína bola doma s jej malým synom. Kočík, ktorý nechali pred dverami na štvrtom poschodí, zmizol. Po krádeži si pozreli kamerový záznam, ktorý zachytáva mladého muža. S ich detským kočíkom prešiel cez pivnicu a odtiaľ sa  dostal k zadnému vchodu.

"Dcéra krátko na to išla do práce a všetky veci malého boli rozhádzané všade až po pivnicu," povedala majiteľka ukradnutého kočíka Katarínna Resmer.

Mladý muž na zázname s kočíkom chvíľu postával pri dverách. Vôbec sa neponáhľal. Skontroloval situáciu a pravdepodobne čakal niekoho, kto ho prišiel vyzdvihnúť autom. Krátko na to vzal kočík a zadným vchodom bez povšimnutia odišiel.

"Prechádzal pivnicami, musel byť opatrný ale aj tak o 9 ráno keď je veľký pohyb ľudí, v bytovke kde je množstvo balkónov," dodala majiiteľka kočíka.


Bytový dom je zabezpečený kamerovým systémom. V prednej aj zadnej časti vchodu majú elektronický zámok. To však zlodejovi neprekážalo.

"Polícii boli doručené kamerové záznamy, kde je vidieť ako tá istá osoba odchádza z vchodu s bicyklom," informovala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.



Obe krádeže sa stali dva dni po sebe. Okradnutí manželia rozbehli pátranie po ukradnutom kočíku a podozrivom mladíkovi. K väčšej opatrnosti vyzývajú aj susedov, aby nepúšťali do vchodu cudzích ľudí. Tento mladý muž sa dostal dovnútra úplne jednoducho. Po zazvonení na jeden zo zvončekov mu otvorili nič netušiaci obyvatelia bytovky.
"Keď sa to stalo 2x po sebe, myslím, že netreba ich nechávať aby mali také pole pôsobnosti," skonštatovala pani Katarína.

"Tento prípad evidujeme ako priestupok proti majetku. Intenzívne pracujeme na stotožnení páchateľa," uviedla policajná hovorkyňa.
 
"Verím, že buď polícia alebo ľudia nám dajú echo a že sa k tomu dopátrame," uzavrel manžel Roberto.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy